Da Maja Perfiljeva dobije svoju ulicu u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 21. kolovoza 2019. - 10:45
Autor: 

Jučer je održana XXX. sjednica Skupštine općine Tivat, na kojoj su aktivno sudjelovali i odbornici Hrvatske građanske inicijative, zajedno s dopredsjednikom Općine i predsjednikom lokalnog HGI -  ja Ilijom Janovićem. 

Hrvatska građanska inicijativa je podržala prijedlog tivatskog SD – a da se na Dnevni red uvrsti i prijedlog Odluke o preispitivanju postupka vraćanja prava raspolaganja na nepokretnosti obuhvaćenim planskim dokumentom DSL Sektor 24 Aerodrom Tivat, s Općine Tivat na Vladu Crne Gore, što nažalost nije dobilo potrebnu većinu. Na ovaj način izostala je neophodna polemika oko ovog važnog pitanja, pri  čemu je HGI iskazao spremnost da uđe u raspravu oko ove, kao i oko svake teme, koja je od interesa za građane Tivta.

Ružica Lazarević, kao i Adrijan Vuksanović tražili su da spomen ploče Branku Briniću, Dragu Miloviću i Antu Staničiću budu napisane i latiničnim i ćiriličnim pismom, što bi bio iskaz ravnopravnosti oba pisma, a i političke širine i uvažavanja. Kako ovaj prijedlog nije u raspravi prihvaćen, odbornici HGI -  ja nisu sudjelovali u glasovanju.

Adrijan Vuksanović je apelirao da jedna od tivatskih ulica dobije ime po nedavno preminuloj Maji Perfiljevoj, koja je zadužila ne samo Tivat, već i Boku kotorsku. HGI će ovaj prijedlog i formalizirati pred nadležnim institucijama.

Također, lokalni odbor HGI – ja je pozdravio Odluku o pristupanju kupovini zemljišta, jer se zalaže za sporazumno rješavanje ovakvih problema. Pri tome je izraženo žaljenje što isti postupak nije sproveden i za slučaj zemljišta na Klačini, za što se HGI zalagao, kada je između ostalog bio protiv skidanja te točke s Dnevnog reda.

Odbornica Ružica Lazarević je u ime Hrvatske građanske inicijative izabrana od strane SO Tivat za člana Žirija za dodjelu   Novembarske nagrade.

Hrvatska građanska inicijativa je i na ovom zasjedanju svojim principijelnim stavovima i argumentacijom branila interese grada Tivta i njegovih građana, što će činiti i ubuduće.