Bokeljska noć u subotu

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 18. kolovoza 2017. - 9:06
Autor: 

Tradicionalna manifestacija Bokeljska noć, koja ima status nematerijalnog kulturnog dobra, bit će održana u subotu, 19. 8., s početkom u 21 sat, a njen početak najavit će kotorska Gradska muzika zajedno s jedrilicama Jedriličarskog kluba „Lahor.“ Ulaskom u koridor, 40-ak okićenih barki s  10-ak vučnih brodova   predstavit će se publici i žiriju i konkurirat će za nagrade, čiji je fond 4.000,00 eura.

Nakon proglašenja najmaštovitijih kreacija, uslijedit će veličanstven vatromet i s mora i sa kopna.

Vatromet će biti duž obale, od teniskih terena hotela „Fjord“ do zgrade Jugoceanije, tako da građani iz sigurnosnih razloga,  neće moći da promatraju ukrašenu povorku s  ovog mjesta.

Nakon završetka nastupa na akva pozornici, fešta će se nastaviti na trgovima po Starom gradu, a najavit će je defile Gradske muzike.

Uz bogatu morsku trpezu, uz ribu i vino koji će obilježiti ovogodišnju feštu nad feštama, domaći i furešti bit će u prilici da uživaju u koncertima klape „Bonaca“ i grupe „Teška industrija“na glavnom gradskom trgu.

Na pjaci Svetog Luke nastupit će WhooSee uz DJ Mono i DJ Zgoobidan.

Ostali trgovi rezervirani su za lokalne glazbene  grupe  i to na: Pjaci od Muzeja nastupit će -  Bend Sinhro; na Pjaci od brašna - Ansambl Toć, na Pjaci Svetog Tripuna - The Grupa, na Pjaci od kina -  Modern Pop Quartet, na Pjaci Hajduka (kod od zatvora) -  AcusticTeraphy i na Pjaci od mlijeka -  TheUnexpected  i bend Crveno i crno, dok ljubiteljiklapske glazbe  očekuju Bisernice Boke,  a kod crkve Blažene Ozane Klapu Incanto  i  sastav Škuribanda , na Škaljarskojpjaci.

NA DAN ODRŽAVANJA „Bokeljske noći“ GLAVNI GRADSKI PARKING NA RIVI NEĆE BITI U FUNKCIJI.

S obzirom da se očekuju brojni posjetitelji, u cilju smanjenja gužvi apelira se  na vozače da vozila parkiraju do 20 sati.

Također, organizatori skreću  pažnju na ograničenje brzine vožnje u akvatoriju, jer će plovna jedinica s  uniformiranim  licem kažnjavati sve nesavjesne vozače, koji mogu da oštete ukrašene barke- sudionike povorke.

Organizator je JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor, suorganizator lokalna Turistička organizacija, a pokrovitelj  Općina Kotor.

Bokeljsku noć je pomoglo Ministarstvo kulture u Vladi Crne Gore.

Glavni sponzori su: LUKA KOTOR  i EXPO  COMMERCE.

Ostali sponzori: LOVĆEN OSIGURANJE AD, AQUA VIVA, AQUA BIANKA, FAKULTET ZA POMORSTVO KOTOR, JP „VODOVOD I KANALIZACIJA“ KOTOR, BLU LINE, HIPOTEKARNA BANKA, KLADIONICE „MERIDIJAN“, POMORSKI MUZEJ CRNE GORE, TUJKO D.O.O, CAFE PICERIJA „GALIJA“ , ĐIR TAXI I KOZMETIČKI SALON „URBAN BEAUTY BY NIVES“