Bokeška noć kao kruna ljetnih fešti

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 16. kolovoza 2023. - 11:28
Autor: 

Tradicionalna manifestacija Bokeška noć, koja ima status nematerijalnog kulturnog dobra od nacionalnog značaja, bit će održana u subotu, 19. 8., s početkom u 21 sat, a njen početak najavit će jedrilice Jedriličarskog kluba „Lahor.“ Ulaskom u koridor, okićene barke  predstavit će se publici i žiriju i konkurirat će za nagrade, čiji je fond 3.000.00 eura.

Žiri u sastavu: Brano Maslovar, predsjednik i članovi Zdravko Milošević,  Slobodan Vičević i Perica Gojković odlučit će kome će pripasti prvo mjesto i 1.500.00 eura, drugo u iznosu od  1.000.00 i treće i 500,00 eura.

Nakon proglašenja najmaštovitijih kreacija, uslijedit će veličanstven vatromet.

Nakon završetka nastupa na akva pozornici, fešta će se nastaviti na trgovima po Starom gradu. Na Trgu od oružja nastupit će DJ NIGGOR i TONY CETINSKI:

NA DAN ODRŽAVANJA „Bokeške noći“ DIO GLAVNOG GRADSKOG  PARKINGA NA RIVI PREMA MORU NEĆE BITI U FUNKCIJI

 „S obzirom  da se očekuje nekoliko desetina hiljada posjetilaca, a  u cilju smanjenje gužvi apelujemo na vozače da vozila parkiraju do 20 sati i to na parkinzima kod starog Autoremonta, kod gradskog groblja, iznad i ispod stadiona „Bokelja“ (Puč), u prostoru  stare Livnice, na platou nekadašnjeg Auto mota (od bolnice prema Peluzici) kao i na parkinzima na Benovu i kod ŠC „Kamelija“. U Dobroti, vozila se mogu parkirati na Svetom Stasiju i kod Svetog Matije. Preduzeće BELLA BOKA organizuje prevoz solarnim brodovima, po promotivnoj cijeni od 3,00 eura, dok je za djecu do 10 godina gratis.  Jedan brod kreće sa Svetog Stasija u 18h i u 19.30h i pristaje na dok kod Svetog Matije.  Drugi brod u istim terminima polazi sa Prčanjske rive, pristiže na  Muo i oba broda iskrcavaju putnike u gradskom parku. Povratak je iz Gradskog parka zakazan 23.30h i u 01h.  Zbog nesmetanog postavljanja koridora, sva plovila iz akvatorijuma moraju se izmjestiti do 16 sati. Skrećemo pažnju na ograničenje brzine vožnje u zalivu,  jer će plovna jedinica sa uniformisanim licem kažnjavati sve nesavjesne vozače, koji mogu da oštete ukrašene barke-učesnice povorke.  Organizator je JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor, suorganizator lokalna Turistička organizacija, a pokrovitelj  Opština Kotor“ – stoji u priopćenju organizatora.

Zlatni sponzori su: LUKA KOTOR i NLB BANKA

Srebrni sponzori – HYATT REGENCY i MONTE JUICE

Ostali sponzori – MONTECCO, KNJAZ MILOŠ, CAFE BAR “SIEMPRE”, RESTORAN “ĐARDIN” PERAST, CAFÉ BAR “FORCA” , AUTHENTIC PUB “BANDIERA”, BLUE LINE, CRNOGORSKA PLOVIDBA,  POMORSKI MUZEJ CRNE GORE KOTOR, ROTARY KLUB KOTOR, TRAVEL SHIP DADO, KOTORSKA SUVENIRNICA, KONOBA SCALA SANTA, LEDO – PODGORICA, TRAVEL AGENCY “GLOBUS TOURS”, STOVARIŠTE “VUKŠIĆ” , BELLA BOKA, BEX DOO.

Medijski sponzori su: RTCG, RADIO KOTOR, RADIO DUX, RADIO ELMAG, MAG I EL.

Portali: BOKA NEWS, SHARE MONTENEGRO, TRAVEL MONTENEGRO, FERAL BAR, CULTURE CORNER, KOTOR.INFO.