BK Kalimanjac obilježio 70 godina postojanja

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 22. srpnja 2021. - 10:23
Autor: 

Boćarski klub Kalimanjac jučer je obilježio 70 godina postojanja proslavom na zogovima u Kalimanju.

Nazočnima se obratio predsjednik BK Kalimanjca Vatroslav Belan, koji je kazao da je ova večer posvećena tivatskim klubovima: „Zapazili ste nešto: ova večer je posvećena tivatskim klubovima. Tokom Novembarskih dana u planu nam je da organizujemo svečanu Skupštinu i Akademiju, kojom ćemo zaokružiti godinu ovog jubileja i ti događaji će biti posvećeni crnogorskom boćanju i svim prijateljima Kalimanjca. Zašto je ovo svojevrsna tivatska noć? Zato što smo se među vama rodili, 70 godina sa vama rasli, napredovali, padali, osvajali, gubili, ispadali i ponovo dizali. Zato što smo se sa vama 70 godina voljeli, svađali, prepirali, pjevali, družili, ćakulali, popili koju više, rekli koju više koju nije trebalo, pa se opet zagrlili, radovali, smijali i međusobno pomagali“.

Belan je kazao da su boće dio naše tradicije, kulture i načina života. „To je Tivat. Tu smo ludost i strast i tu ludost i strast  su nam usadili prađedovi, đedovi i očevi  i treba je čuvati i prenositi dalje“, istakao je Belan.

Svečanosti je nazočila i sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti Općine Tivat Borka Mršulja, koja je čestitala rođendan klubu. BK Kalimanjac uručio je zahvalnice prijateljima kluba, među kojima i Radio Dux-u.