Održana Svečana skupština i otvaranje 46. Novembarskog turnira

Time to read
2 minutes
Read so far

Subota, 20. studenog 2021. - 10:29
Autor: 

Sinoć je u Boćarskoj dvorani u Tivtu u organizaciji BK „Kalimanjac“ održana Svečana skupština kluba i otvaranje 46. Novembarskog turnira, i na taj način je uveličana proslava 70 godina kluba.

Svečanu sjednicu je otvorio Boško Petrović, predsjednik Skupštine kluba te se osvrnuo na to kako je klub započeo svoju ovogodišnju proslavu 70. rođendana: „Ipak, osvrtom na događanja ove godine možemo biti zadovoljni kako smo u uslovima epidemije obilježili ovu jubilarnu godinu. Poslije dužeg vremena naš klub je organizovao turneju u Republici Srbiji, gdje smo bili gosti boćarskim klubovima iz Vojvodine i Rume. Sa novim prijateljstvima i sjajnim uspomenama smo se vratili sa turneje“.

 U srpnju je klub organizirao veliku feštu za tivatske boćarske klubove, institucije, poduzeća i organizacije grada Tivta. Na sinoćnjoj Svečanoj sjednicu također su se zahvalili Crnogorskom boćarskom savezu i boćarskim klubovima iz Herceg Novog, Perasta i Budve.

Svi prisutni su upoznati s Deklaracijom o radu i aktivnostima na unapređenju rada i doprinosu razvoja boćarskog sporta u Tivtu i Crnoj Gori u narednih sedam decenija BK „Kalimanjac“, koju je donijela Svečana skupština. Petrović je još dodao: „ Posebno zahvaljujemo timu Sekretarijata za društvene djelatnosti na čijem čelu je gospođa Borka Mršulja. I, naravno zahvalnost ide i Crnogorskom bućarskom savezu i predsjedniku Dejanu Maslovaru, uvijek pruženoj ruci ka BK „Kalimanjcu“.

Prisutnima se obratio i Vatroslav Belan, predsjednik Upravnog odbora „Kalimanjca“,  koji  se u ime UO BK „Kalimanjac“ i u svoje osobno ime zahvalio svim prisutnima: „Zahvaljujem što ste i na ovaj način pokazali želju da sa Kalimanjcem razvijate prave sportske odnose i što ste time našem klubu iskazali poštovanje za rezultate koje je ostvario u 7 decenija postojanja i za doprinos koji je dao razvoju crnogorskog bućanja, ali i lokalnoj zajednici“.

Belan je ispričao i kako se klub razvijao ovih sedam decenija postojanja:„ Na današnji dan „Kalimanjac“ je finansijski stabilan klub, nije bogat novcem, ali je prebogat istorijom i iskustvom. Imamo pravo da budemo ponosni na naših prvih 70 godina. Izazovi su ogromni, ali nemamo pravo na neuspjeh, jer neko je 1951. godine krenuo na livadi sa daskama, a mi danas imamo sve što je potrebno za uspjeh. Možda nam je definicija uspjeha u sportu, posebno bućama, nešto drugačija u odnosu na to kako se isti definiše u današnje vrijeme, što nas je koštalo da nažalost u ovoj jubilarnoj godini izgubimo dio kadra i igrača i da ispadnemo iz prve državne lige. Možda smo kao ljudi u 21. vijeku za zeru konzervativniji kada je vizija sporta i bućanja u pitanju, zbog čega nam trpe sportski rezultati, ali vođeni smo ovom pričom, srcem i vjerom u sportski duh i ono što buće predstavljaju za tradiciju i nematerijalnu kulturnu baštinu našeg grada. Zato vjerujem da će neko za 70 godina u nekakvom sagledavanju ovog perioda istorije kluba napisati U godinama nakon pandemije, nisu najbolje razumjeli moć novca, komercijale i novu logiku upravljanja u bućama, ali su brzo našli odgovarajući balans i klub ponovo izdigli na mjesto koje mu je oduvijek pripadalo“.

Članica Skupštine Nikoleta Čelanović upoznala je prisutne s Deklaracijom o radu i aktivnostima na unapređenju rada i doprinosu razvoja boćarskog sporta u Tivtu i Crnoj Gori u narednih sedam desetljeća Boćarskog kluba „Kalimanjac“.

Prisutnima su se također obratili predsjednik Crnogorskog boćarskog saveza, gospodin Dejan Maslovar i predsjednik SO Tivat, gospodin Andrija Petković.

Uručene su i zahvalnice boćarskim klubovima iz Herceg Novog, Perasta i Budve, kao i predsjedniku Crnogorskog boćarskog Saveza, gospodinu Dejanu Maslovaru.

Na kraju ceremonije potpredsjednik kluba Ivan Perčin i predsjednik SO Tivat Andrija Petković izvukli su parove za 46. Novembarski turnir,  koji počinje danas u Boćarskoj dvorani u Kalimanju.

Na svečanoj sjednici Skupštine nazočili su još i potpredsjednik Općine gospodin  Vladimir Arsić i direktorica TO Tivat gospođa Danica Boljević.