68. Bućarska olimpijada - BK Kalimanjac dokazao da „Đir neće stat, fešta ide dalje“

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 21. srpnja 2024. - 10:11
Autor: 

Sinoć je na zogovima BK Kalimanjac otvorena 68. Bućarska olimpijada. Kako je podsjetila Valentina Belan,  od 1952. do danas, bilo je 67 izdanja  ovog posebnog tivatskog događaja. Uslijedila je himna Crne Gore. Naravno, kao i uvijek,  GPD Tivat je i ovoga puta bio glazbena potpora.

Prisutnima se obratio Ilko Pinjatić, predsjednik BK Kalimanjac , koji je zahvalio svima na dolasku. Objasnio je da ovogodišnji moto Olimpijade nije bez razloga „Đir neće stat, fešta ide dalje“ :“Ovo điravanje Olimpijade od kluba do kluba, od kvarta do kvarta se mora nastaviti, a obaveza Kalimanjca, kao kluba, koji je od 1952. godine bio među prvim učesnicima  I pokretačima ovog autentičnog tivatskog takmičenja  i okupljanja oko jedne igre je da tom điru da novi zamajac i energiju. Neka ova fešta krene uz obećanje  nas Kalimanjaca  da ćemo učiniti sve da ova Olimpijada po svemu bude jedna od nezaboravnih”. Pinjatić je također zahvalio svim pokroviteljima, bez  kojih ne bi bilo moguće sve realizirati. 

U ime Bućarskog saveza CG prisutne je pozdravio i Miro Petković: “Kao predsjednik Bućarskog saveza, ne krijem zadovoljstvo što ćemo nakon Olimpijade dobiti još mladih bućara. Ovu tradiciju, ovo bogatstvo, moramo čuvati, jer je garancija opstojnosti bućanja u Tivtu i Crnoj Gori. Svjedoci smo da zadnjih 20 – ak godina  jedino Tivat proizvodi  mlade bućare i jedino Tivat  ima ono što drugi nemaju – svoju Olimpijadu, svoj bućarski brend“.

Olimpijadu je otvorio Željko Komnenović,  predsjednik Općine Tivat,  koji je istakao  da  upravo Bućarska olimpijada sublimira sve tivatske vrijednosti:“ Ako se za ijednu sportsku manifestaciju može kazati da je tivatska, koja sublimira sve tivatske vrijednosti, onda je to bućarska Olimpijada. Manifestacija koja okuplja poklonike bućanja, ovog tradicionalnog sporta, koji svake godine iz Tivta daje nove bućare i  nove reprezentativce. Želim vam uspješno takmičenje u narednih mjesec dana i 68. bućarsku Olimpijadu proglašavam otvorenom”.

Olimpijsku zastavu je podigao najstariji član Kalimanjca Milorad Ražnatović,  a olimpijski plamen zapalio  je najmlađi član Karlo Pinjatić.

Naravno da rijetko koja fešta može proći bez Ansambla Toć, koji je i ovaj put zabavio brojne posjetitelje  te je fešta trajala do kasno u noć. Organizatori imaju razloga biti zadovoljni te im čestitamo  na svemu što su sinoć priredili za Tivćane i ljubitelje bućanja, jer  „Đir neće stat, fešta ide dalje“ .