5. emisija ususret CMC festivalu

Time to read
2 minutes
Read so far

Četvrtak, 05. svibnja 2016. - 14:43
Autor: 

Sa zajedničkih frekfencija Dux radija i Skala radija emitirana je peta zajednička emisija ususret 8. CMC festivalu u Vodicama.

U proteklim emisijama imali ste priliku čuti detalje s press konferencije i predstavili smo vam do sada 6 novih pjesama s ovogodišnjeg festivala (Jasmin Stavros & Barabe, Tonči Huljić & Madre Badessa, Ivana Kovač, Danijela Martinović, Maja Šuput, Lidija Bačić).

Ovoga puta predstavili smo sljedeće 4 nove pjesme.

CMC festival i ove godine predstavlja najbolje što domaća glazba može ponuditi čime opravdava status najpopularnijeg domaćeg festivala.

I ove godine čeka nas pravi koncertni spektakl na kojem će čak 31 izvođač predstaviti svoje najnovije pjesme.

Na CMC festivalu Vodice 2016. koji će se održati 10. i 11. lipnja nastupit će: Amel Ćurić, Ante Cash, Begini, Bobo Knežević, Crvena jabuka i Klapa Puntamika, Danijela Martinović, Dražen Zečić, Emilija Kokić, Emina Arapović, E.T., Iva Ćurić, Ivan Zak, Ivana Kovač, Ivica Bago, Jasmin Stavros & Barabe, Kim Verson, Klapa Cambi Kaštel Kambelovac, Klapa Godimenti, Lana Jurčević, Lidija Bačić, Leteći odred, Magazin, Maja Šuput, Mejaši, Minea, Neda Ukraden, Nina Donelli, Nives Celzijus, Tomislav Bralić & Klapa Intrade & Mladen Grdović, Tonči & Madre Badessa i Željko Bebek.

U ovotjednoj zajedničkoj emisiji prvo smo čuli Kim Verson. Nakon godinu dana pauze, Kim Verson objavila je novi singl i spot koji će predstaviti na CMC festivalu u Vodicama. Riječ je o pjesmi "Krila ljubavna". Verson se bacila u kantautorske vode s prošlim singlom "Vrati mi moj svijet", a novom pjesmom još više razvija svoj glazbeni rukopis. "'Krila ljubavna moja je druga kantautorska pjesma s kojom ću nastupiti i na ovogodišnjem CMC Festivalu. Ovog puta to je poletna pjesma malo modernijeg ritma koja će, nadam se, svakoga namamiti na ples. Jako mi je drago što sam odlučila stvarati svoje vlastite pjesme jer želim svojoj publici dati nešto više od sebe", izjavila je Kim Verson povodom objave novog singla.

Klapa Godimenti, domaćin i stalni sudionik CMC festivala u Vodicama, predstavlja novu pjesmu "Ti si za me žena" koja će vas iznenaditi vrućom kombinacijom latino i klapskih ritmova. Autor pjesme je član klape Danijel Lasan Zorobabel, a još je jedan član Godimenata bio zadužen za vizualni identitet spota, redatelj Roko Mićin. Na spotu su, osim članova klape, sudjelovali i članovi plesnog kluba Salsaton iz Šibenika.

Popularni Mejaši predstavljaju pjesmu "Bubamara" s kojom će nastupiti na ovogodišnjem CMC festivalu u Vodicama. Riječ je o pjesmi bržeg, veselog ritma, koja je već oduševila njihovu vjernu publiku i skupila oko 300 tisuća pregleda na njihovom YouTube kanalu. Pjesmu "Bubamara" potpisuje Denis Dumančić, a s njim je na aranžmanu radio Branimir Mihaljević. Spot je režirao Marko Zeljković, a dečki su ga snimali u Slavoniji. Podsjetimo, prošle su godine u Vodicama izveli laganu pjesmu "Kako da te zaboravim", a tamburaši u starkama kojima će ovo biti drugi nastup na CMC festival pjevaju nam sada “Bubamaru”.

Poznati kantautor Bobo snimio je pjesmu "Dim" koju će predstaviti na svom debitantskom nastupu na CMC festivalu u Vodicama. U realizaciji pjesme sudjelovali su i eminentni glazbenici Elvis Stanić, Dragan Brnas Fudo i Goran Martinac koji potpisuje i produkciju nove pjesme. Nakon pjesama "Tako malo nježnosti", "Sam na Božić" i "Outlet", pjesma "Dim" još je jedna koja će se naći na Bobinom novom studijskom albumu. Zanimljiv spot redateljski potpisuju Predrag Martinjak i Hrvoje Banić. Bobo Knežević je kantautor i gitarist čiji glas nerijetko uspoređuju s bojom vokala Branimira Štulića.

I za sedam dana u ovom istom terminu smo tu opet za vas uz nove pjesme, a podsjećamo vas da subotom u našem programu emitiramo i zajedničku emisiju o CMC festivalu: Cmc TV, Croatie records i radio i TV postaja pokrovitelja festivala.

Sa zajedničkih valova Dux radija i Skala radija svakog dana ćemo emitirati sve pjesme do početka festivala.

Kroz festivalske emisije vas vode Valentina Belan i Brane Knezović.

Audio: 
5. emisija ususret CMC festivalu