6. emisija ususret CMC festivalu

Time to read
2 minutes
Read so far

Četvrtak, 12. svibnja 2016. - 12:06
Autor: 

Sa zajedničkih frekvencija Dux radija i Skala radija emitirana je šesta zajednička emisija ususret 8. CMC festivalu u Vodicama. I ove godine u Vodicama čeka nas pravi koncertni spektakl 10. i 11. lipnja na kojem će čak 31 izvođač predstaviti svoje najnovije pjesme. U proteklim emisijama imali ste priliku čuti detalje o samom festivalu i predstavili smo vam do sada 10 novih pjesama s  ovogodišnjeg festivala.

Ovog puta predstavili smo vam sljedeće 4 nove pjesme.

Jake zadarske snage, Tomislav Bralić, klapa Intrade i Mladen Grdović snimili su prvi zajednički duet, pjesmu "Uzorita"  s kojom će nastupiti na CMC festivalu u Vodicama, 11. lipnja.

“Ante Sikirić je za Intrade napisao 'Croatio iz duše te ljubim', 'Samo more nosim ja na duši', 'Neka ti bude postelja meka', autor je mnogih divnih pjesama. „Uzorita“  je lijepa, jednostavna, ljubavna pjesma, to se čini nekako kao dobitna kombinacija koja se sviđa publici, tako da vjerujemo da će im se i 'Uzorita' svidjeti. Mladen ju posebno voli. Ovo nam je prva suradnja s njim i čast nam je da smo snimali sa zadarskom legendom", kazao je Tomislav Bralić.

Ova suradnja jednako je draga i Mladenu Grdoviću,  koji kaže kako već godinama dogovara suradnju s Bralićem i klapom Intrade. "Meni je „ Uzorita“ fenomenalna pjesma i vjerujem da će ući u narod", kaže Grdović.

"Stisnut ću zube" naziv je nove pjesme grupe „ Leteći odred“  s kojom će bend nastupiti na ovogodišnjem CMC festivalu u Vodicama. Glazbu i tekst potpisuje Denis Dumančić, a njemu se u stvaranju aranžmana pridružio Igor Ivanović.

Dumančiću će ovo biti treći nastup na CMC festivalu, podsjetimo, 2013. godine u Vodicama je izveo pjesmu "Dao sam ti dušu", a godinu dana kasnije duet s Ivanom Banfić "Priznaj mi". Obje pjesme nalaze se na posljednjem studijskom albumu grupe "Agent za ljubav".

Nakon spomenutog albuma koji je objavljen 2013. godine, „Leteći odred“ objavio je još 3 pjesme, a to su "Charlie Sheen", "Halo" te posljednju, "Jedina od svih".

Amel Ćurić prvi će puta nastupiti na CMC festivalu u Vodicama, 11. lipnja s pjesmom "Te zime". Uz Damir Bečića koji potpisuje glazbu, tekst i aranžman, Borislav Domazet pripomogao je u pisanju teksta, a na aranžmanu je radio i Dušan Alagić koji inače surađuje s poznatim glazbenicima diljem regije poput Severine, Željka Joksimovića i Sergeja Ćetkovića.

Spot za pjesmu "Te zime", koji je  već zabilježio preko 3,7 milijunapregleda, režirao je Haris Dubica.

"Mislim da je pjesma „Te zime“ pun pogodak. Kadrovi su zaista lijepi i posebni, jer dosta značaja pridajem spotovima. Moram priznati da me nervira kada neko snimi sjajnu pjesmu, uloži u snimanje, produkciju, a spot napravi prosječan", rekao je Amel nakon snimanja spota.

Pjesma "Te zime",  drugi je Amelov singl nakon pobjede u showu "X Factor Adria". S prvim, "Neizdrživo" oduševio je publiku diljem regije. Nakon prošlogodišnjeg nastupa u programu "Klapa vs Tambura", popularni Begini ove će godine nastupiti u revijalnom dijelu CMC festivala s pjesmom "Iz protesta". Prilikom predstavljanja ove vedre i vesele pjesme brzog ritma Begini su izjavili: "Vjerujemo da će se svidjeti našim fanovima, a i da će ćemo njome osvojiti i neke nove slušatelje."

Na ovoj su pjesmi Begini ponovno surađivali sa svojim mentorom Ivanom Zakom,  koji je do sada radio gotovo sve njihove pjesme. Za aranžman je, osim Ivana, zaslužan Luka Kovačić.

Za pjesmu "Iz protesta" snimljen je i video spot. U veliki uspjeh pjesme vjeruje i Ivan Zak koji je Beginima velika potpora od prvog dana: "Begini su mladi tamburaši sa zaista ogromnim potencijalom. Veliko mi je zadovoljstvo raditi s njima i naravno, puno očekujem od njih."

Sa zajedničkih valova Dux radija i Skala radija svakog dana ćemo emitirati sve pjesme do početka festivala.

Kroz festivalske emisije vas vode Valentina Belan i Brane Knezović.

Audio: 
CMC 12.5.2016.