Drugi dan na CMC festivalu 2016. u Vodicama

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 12. lipnja 2016. - 11:18
Autor: 

Na ovogodišnjem 8. CMC festivalu u Vodicama, koji je održan 10. i 11. lipnja, predstavljena je najpopularnija domaća glazba, te glazbenici koji su svojim hitovima ponovno pokazati zašto je upravo CMC festival stekao status najpopularnijeg i najzabavnijeg festivala u Hrvatskoj!

Drugog dana festivala u subotu 11. lipnja u Blue Maru (plaža Hotela Olympia) održana je press konferencija Croatia Recordsa i predstavljanje CD-a “CMC festival Vodice 2016” kao i predstavljanje novih izdanja Croatia Recordsa, te novog albuma Igora Delača “Samo ljubav”.

Večernji koncertni program je započet koncertom Ibrice Jusića,  koji je nedavno objavio spot za pjesmu “Kuća pored mora”, predivnu baladu Arsena Dedića koja se nalazi na njegovom posljednjem albumu “Harlekino”.

Na glavnoj pozornici, uz izravni prijenos na CMC televiziji, priređen je revijalni dio CMC festivala.

Čuli smo 30 pjesama, a nastupili su: Amel Ćurić, Ante Cash, Begini, Bobo Knežević, Danijela Martinović, Dražen Zečić, Emilija Kokić, Emina Arapović, E.T., Iva Ćurić, Ivan Zak, Ivana Kovač, Ivica Bago, Jasmin Stavros & Barabe, Kim Verson, Klapa Cambi Kaštel Kambelovac, Klapa Godimenti, Lana Jurčević, Lidija Bačić, Leteći odred, Magazin, Maja Šuput, Mejaši, Minea, Tomislav Bralić i Klapa Intrade & Mladen Grdović, Neda Ukraden, Nina Donelli, Nives Celzijus, Tonči Huljić & Madre Badessa i Željko Bebek.

Jedino je izostao nastup Crvene Jabuke uz klapu Puntamika.

Tijekom festivalske večeri podijeljena su i priznanja. Dražen Zečić je za prošlogodišnji festivalski hit dobio nagradu za najemitiraniju pjesmu na CMC televiziji. Nina Donelli dobila je priznanje kao najbolji debitant, a Ivan Zak za najbolju ovogodišnju pjesmu na festivalu u izboru čitatelja “24 sata” i “Večernjeg lista”.

Kroz revijalnu  večer CMC festivala vodili su nas Ana Radišić i Dalibor Petko.

Nakon revijalnog dijela festivala, na glavnoj pozornici uživalo se  uz koncert uvijek vesele i rasplesane Danijele Martinović. Za to vrijeme na Makina stageu nastupio je Igor Delač i njegov AurA benda.

CMC festival tako je i ove godine na jednom mjestu okupio najbolje glazbenike na domaćoj glazbenoj sceni. Tome u prilog ide i podatak da je album “CMC festival Vodice 2016.” od ovoga tjedna na prvom mjestu top liste prodaje,  koju donosi Hrvatska diskografska udruga na osnovu podatka dobivenih od 164 prodajna mjesta iz cijele Hrvatske. Podsjećamo, kompilacija “CMC Festivala Vodice 2015.” prošle je godine ponijela titulu najprodavanijeg izdanja u Hrvatskoj!