ONI ŽIVE SA NAMA – "NAŠ SVIJET"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 09. studenog 2011. - 11:25
Autor: 

"Dobro došli u naš svijet" ovim riječima predsjednica nevladine udruge „Evropski dom Tivat" Marijana Mišić Škanata se obratila prisutnima u galeriji Centra za kulturu na otvaranju izložbe "Naš svijet" fotografija posvećenih životu djece sa posebnim potrebama. Autor izložbe je crnogorski fotograf Srećko Krasan koji je izložio 40 fotografija rađenih u crno-bijeloj tehnici motivima djece sa posebnim potrebama. Izložbu je otvorio šef kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori Bendžamin Perks koji je istakao kako "svi zajedno moramo obezbjediti ista prava djeci sa smetnjama u razvoju, stvarati opće uvjete kako bi socijalizirali ovu djecu te se nadam da će ova veče i izložba poslužiti kao podsjetnik koliko je važnao raditi na polju prava djece sa posebnim potrebama".

U prigodnom programu na otvaranju izložbe nastupli su recitatom Josip Petković i blizanci Marko i Vlado Terić koji su odsvirali program na flauti.
NVO "Evropski dom" osnovana je 2000-te godime sa ciljem upoznavanjem sa životom mališana sa posebnim potrebama, senzibilirali javnosti i skrenuli pažnju na potrebe i položaj ove djece i njihovih porodica u društvu.
Audio: Marijana Mišić Škanata predsjednica NVO  Europski dom Tivat

Audio: Josip Petković

Audio: Benjamin Perks šef kancelarije UNICEF-a za Crnu Goru