PUČKA SVEČANOST - SAJAM MASLINE I VINA

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 06. veljače 2014. - 10:58
Autor: 

U organizaciji Maslinarskog društva "Boka", kao dio Velike bokeljske fešte koju organizira MZ "Bijela" u sklopu Praznika mimoze Portonovi, u Bijeloj će se održati Sajam masline i vina, šesti put za redom, 8. i 9. veljače, subota i nedjelja .
Manifestacija je promotivno-prodajnog karaktera, na kojoj će biti izloženi isključivo domaći proizvodi: maslinovo ulje, konzervirana maslina, vino, sir i pršut, kozmetika na bazi masline, suveniri...
"Fešta nosi u sebi mirise, ukuse i zvuke Mediterana, a po svom sadržaju je prepoznatljivo bjelska i bokeljska" kazao je na konferenciji za novinare predsjednik organizacionog odbora manifestacije Nikola Svilanović.

Na Sajmu masline i vina, koji će biti organizovan u okviru fešte, najavljeno je učešće oko 40 izlagača, isključivo domaćih proizvoda.
Prema riječima izvršne direktorice Maslinarskog društva „Boka" Vesne Đukić, zainteresovanost izlagača je bila velika, ali ograničen prostor i nedostatak sredstava uticali su da broj učesnika tog sajma bude ograničen.
- Kao dio tima koji ima za cilj da afirmiše maslinarstvo i vinogradarstvo u ovim krajevima, koji su ranije bili životni stil i osnovni izvor prihoda stanovništva, nastojimo da okupimo domaće proizvođače, potrošače i poštovaoce ovih kultura, ali i da obezbjedimo edukativno-informativni sadržaj –kazala je Đukić.
PROGRAM manifestacije:
Subota, 8.veljače
10 -16 Sajam masline i vina - prodajna izložba
10 -11 Svečano otvaranje, na platou ispred Doma kulture u Bijeloj - zabavni program
12 -13 Panel diskusija: Stanje i perspektiva maslinarstva u Crnoj Gori do ulaska u EU
Učestvuju: dr.Biljana Lazović, Biotehnički fakultet
Lidija Rmuš, Privredna komora CG
Seoski turizam-mag.Ilija Moric
Nedjelja, 9.veljače
10 -16 Sajam - prodajna izložba