„SOVOGODIŠNJI SAJAM“ U TIVTU

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 30. prosinca 2013. - 11:20
Autor: 

U susret predstojećim novogodišnjim praznicima, proteklog vikenda u malom parku u Tivtu održan je drugi „Sovogodišnji sajam" koji je, uz podršku Općine Tivta, organiralo Udruženje građana S.O.V.E.
Pored tivatskih „sova", na sajmu je izlagalo viže izlagača iz Bara, Budve, Cetinja, Herceg Novog i Kotora, koji su prodavali rukotvorine, nakit, suvenire i novogodišnji nakit.
Svi radovi su napravlejni ručno i cilj je da se prezentiraju javnosti da ih više ljudi vidi, „ne mora se uvijek sve prodati, odnosno kupiti", kažu "Sove" naglašavajući da su ovakvi skupovi uvijek prilika za dobro druženje, razmjenu iskustava, a rađaju se i neke nove ideje. Cilj je da se okupi što više žena, koje to rade za svoju dušu, ističu članice Udruženja S.O. V. E.

Na „Sovogodišnji sajmu" u ponudi je bio nakit sa poludragim kamenjem, pletiva, šalovi, kape, mali novogodišnji ukrasi od različitih krpica, a posjetitelji su mogli degustirati proizvode „Frutiere", među kojima kruh od heljde s orasima, kruh sa voćem, integralni štapići i pločice, a iz S.O.V.A su osim ručnih radova, nudili i „sir od maginje", karamel s orasima od dinja i kandiranu koricu od narandže....