SOVE KREATIVNO RECIKLIRAJU

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 06. travnja 2013. - 17:13
Autor: 

Općina Tivat i grupa građana Sove organizirali su povodom skorašnjeg Dana planeta Zemlje cjelodnevni kreativno-ekološki program u gradskom parku preko puta hotela Montenegrino u Tivtu. Program je nazvan "Reciklaža i prenamjena", odnosno "ShkART Market".
U prvom dijelu Sove su zajedno s nevladinom organizacijom Kulturni kutak Tivta (KuKuTa) upriličile dvije radionice izrade raznih predmeta i nakita od papira, kartona, tkanine i različitog recikliranog materijala, a u drugom dijelu prodajnu izložbu. "Ideja vodilja koja je povezala sve nas koji danas nastupamo i izlažemo jest ta da je sve moralo biti napravljeno od nečega što je imalo sasvim drugu namjenu, a udahnut mu je novi život", rekla je predstavnica Sova Tamara Jurlina za Radio Dux.

Sove su neformalna grupa koja se bavi promoviranjem lokalnog duha, kreativnosti, proizvoda i običaja te oživljavanjem javnih prostora. Iako tek nedavno okupljene, Sove su pokazale zavidnu razinu kreativnih potencijala, a u suradnji s Općinom Tivat uskoro organiziraju i nove aktivnosti.
Audio: Tamara Jurlina o skorašnjim aktivnostima Sova