PREZENTACIJA BIOMONITORINGA MORSKOG SISTEMA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 19. rujna 2013. - 10:35
Autor: 

Institut za biologiju mora i kompanija Alliance Group (Moskva, Ruska Federacija), u suradnjai sa kompanijom Atractor doo (Kotor) u petak 20. rujna u 11 sati u Institutu za biologiju mora Kotor (Dobrota) organiziraju prezentacija eko biomonitoringa morskog sistema.
Na prezentaciji će biti predstavljeni rezultati jednogodišnjeg rada sistema za bio-monitoring kvaliteta morske vode doniran Agenciji za zaštitu životne sredine Crne Gore od strane kompanije Alliance group. Sistem je instaliran i korišćen u Institutu za biologiju mora u Kotoru.

Biće upriličena i prezentacija "Metode, modeli i tehnologije za djelovanje u slučaju izlivanja nafte sa brodova. Predavač Sergey Zatsepa, šef laboratorije, Državni okeanografski institut Ruske Federacije. Prezentacija će pokazati i upoređenje sa rezultatima kemijskih analiza. Predavač Alexey Ivanov, zamjenik šefa laboratorije, Znanstveno-istraživački institut Ruske akademije nauka - SRCES RAS St. Petersburg.
Nakon prezentacije biće potpisan novi Sporazum o donaciji između kompanije Alliance group i Instituta za biologiju mora sa ciljem da se osposobi za rad hemijska laboratorija u Institutu za biologiju mora Kotor.