DAN PLANETE ZEMLJE - 22 TRAVANJ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 22. travnja 2011. - 9:05
Autor: 

Taj dan se od 1970. godine u cijelom svetu obilježava kao dan nase planete. To je dan kada se ljudi sirom svijeta sjete planete na kojoj zivimo, sjete se oziljaka koje joj nanosimo iz dana u dan. Sjete se, planiraju kako da joj pomognu a onda taj dan prodje, i vecina zaboravi.
Zaboravljamo da ona nije tu samo zbog nas. Mi ljudi, ta vrsta koja sebe naziva najnaprednijom, samo smo jedni od najmladjih stanovnika ove planete. Nismo dugo ovde ali planeti pravimo najvise problema. Mijenjamo je, narusavamo njen miran zivot a vecina nas toga nije svijesna.
Planeta je tu, ista svakoga dana. Ona o nama brine svakoga dana, bez obzira na to koji je datum. Tako treba da se ponasamo i mi prema njoj. Ovo bi trebao da bude dan kada treba da se sjecamo toga sta smo uradili u prethodnoj godini, a ne dan kada planiramo (a posle nista ne radimo).

Nasa planeta polako gubi u ratu protiv nas a mi smo jedini koji mozemo da joj pomognemo da pobjedi. To moramo da uradimo sto prije, nama i planeti koju poznajemo nije ostalo jos mnogo vremena...
Preuzeto sa www. svetnauke.org.
Gost Radio DUX-a povodom dana planete zemlje bio je Davor Pavuna član savjetničkog tima Baraka Obame za energetiku. Više možete poslušat u audio zapisu.
Audio: Davor Pavuna član savjetničkog tima Baraka Obame za energetiku