NOVA SVJETSKA ODLIČJA STIGLA U BOKU

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 13. kolovoza 2013. - 11:02
Autor: 

Poznati pomorski kapetan i kolekcionar Tomo Katurić, koji se upravo vratio sa filatelističke izložbe u Bankoku, pod nazivom „Thailand 2013" donio je još tri odličja za Crnu Goru.
Kolekcija Đorđa Katurića „Pisma bokeljskih pomoraca 1830 – 1890." i Toma Katurića „Okupacija Boke Kotorske 1941 – 1945" u Bankoku su u klasi poštanske povijesti, zaslužile vermej – veliku pozlaćenu i veliko srebrno odličje. U klasi literature, kolekcija Mihaila Radičevića „Poštanske marke Crne Gore 1874 – 2011." dobila je srebrno odličje.

Tomo Katurić kaže da je na izložbi učestvovalo više od 700 izlagača iz zemalja članica FIP-a, a Crna Gora je predstavljena sa ove tri nagrađene kolekcije.
- Tri odličja na svjetskoj izložbi, na kojoj su kolekcije predstavljene na više od 2.500 vitrina, svakako su priznanje filatelističkoj kulturi i tradiciji Crne Gore. Za Crnu Goru je to lijep i vrijedan uspjeh,iako smo od svih zemalja učesnica najmanja zemlja po broju stanovnika.Pokrovitelj izložbe je bila Her Royal Highness Princess Maha Chari Sirindham, koja je izložbu posjetila drugi dan sa visokim zvaničnicima Thailanda.Dodijela zlatnih medalja održana je 6.kolovoza u hotelu „Dushittani" - kazao je za naš radio Tomo Katurić.