JADRANSKE IGRE OVOG LJETA I U CRNOJ GORI

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 11. srpnja 2013. - 13:08
Autor: 

Nakon 3 godine uspješnog sprovođenja na obalama Hrvatake i Slovenije, Jadranske igre, sinonim zabave i igara „bez granica", konačno su stigle i u Crnu Goru! Prve Jadranske igre će se održati 3. kolovoza na otvorenom bazenu Jadran na Škveru u Herceg Novom sa 6 takmičarskih ekipa iz Herceg Novog, Kotora, Tivta, Budve, Bara i Podgorice, uz brojnu publiku: navijače, turiste i ljubitelje zabave i sportskog nadmetanja.
Pobjednička ekipa predstavljaće Crnu Goru na velikom međunarodnom finalu koje će se održati 1. rujna u Hrvatskoj.
Cilj prve sezone Jadranskih igra u Crnoj Gori jeste promocija projekta, sa ciljem da već naredne Jadranske igre postanu vodeći događan na crnogorskom primoriju tokom ljetnje turističke sezone.

Održavanje Jadranskih igara u Hrvatskoj dalo je izuzetan doprinos turizmu i turističkoj ponudi nudeći mještanima i posjetiocima i hiljadama gledalaca putem malih ekrana sadržaj koji spaja sport i zabavu sa promocijom turističke ponude, kulturne baštine i privrede. Osnovni ciljevi Jadranskih igara su:
• Kreiranje novih turističkih sadržaja i novih vrijednosti za sve uzraste;
• Podsticanje saradnje među mediteranskim zemljama kroz povezivanje gradova i „malih mjesta";
• Promocija turističke, kulturne i privredne aktivnosti;
• Promocija autohtonih obilježja, običaja i vrijednosti;
• Edukacija najmlađih generacija o kulturnoj baštini i tradiciji njihovog kraja kroz zanimljive igre i sportske aktivnosti.
Vrijednost Jadranskih igra u Hrvatskoj su prepoznali mnoge državne institucije, te u njima aktivno učestvuju Ministarstvo turizma, Turistička organizacija HR, Hrvatska privredna komora, Hrvatska Radio Televizija kao i mnoge lokalne turističke organizacije. Nadamo se da će i crnogorske Jadranske igre i dobiti podršku u organizaciji i izvođenju i ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže u organizaciji ovog događaja - kaže se u zvanično priopćenju organizatora Jadranskih igara.