JADRANSKE IGRE

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 24. srpnja 2012. - 10:43
Autor: 

Treće po redu „Jadranske igre" predstavljaju mnogo više od samog show-a. Riječ je, naime, o projektu koji povezuje i spaja sve generacije, promovira autohtone hrvatske vrijednosti i običaje te na potpuno nov način obogaćuje lokalnu turističku ponudu.! Nova sezona sa sobom donosi i pregršt sadržajnih novosti: Lino Jadranske igre Junior natjecanje je namijenjeno najmlađim sudionicima, u pripremi je i nekoliko novih, maštovitih igara, kao i bogati zabavni program. Posebno, pak, valja istaknuti kako ovogodišnje Jadranske igre po prvi puta poprimaju svoj međunarodni karakter te će tako ovogodišnji pobjednici snage odmjeriti sa suparničkim ekipama iz susjedne nam Slovenije, Italije i Crne Gore na velikiom međunarodnom finalu 09. rujna u Biogradu na Moru.

U Regiju 4, odnosno na sami jug hrvatske obale, Jadranske igre stižu u utorak, 24. srpnja kada kvalifikacijske susrete za već spomenutu regiju otvaramo u Pločama. Dan poslije, 25. srpnja, naša putujuća karavana već treću godinu zaredom vraća se u Slano, mjesto u kojem je već poznata žestoka konkurencija među natjecateljskim ekipama.
Kvalifikacijski krug potom zatvara se u Cavtatu, 26. srpnja, a ta će lokacija biti posljednja šansa svim ekipama sa šireg dubrovačkog područja da se prijave i sudjeluju u borbi za pobjedničko postolje. Inače, lijepe uspomene na Cavtat vežu nas i uz njihovu karizmatičnu ekipu koja se na Jadranskim igrama natjecala prošle sezone, simpatičnog naziva Ja, ja i Jelenko.
Nakon dana predaha, Jadranske igre po prvi puta stižu u Zaton, pitoreskno mjesto u okolici Dubrovnika, gdje će se održati osmina finala za Regiju 4. Naime, Zaton će na jednu noć postati borbena arena najboljih južnodalmatinskih ekipa, od Makarske do Cavtata, koje će svoju pobjedu i prolaz u daljnje faze natjecanja tražiti kroz pregršt igara iz hrvatske kulturno – povijesne baštine. U 20 h na zatonskoj rivi okupit će se tako natjecateljska elita sa samog juga Jadrana, a tko će biti najbolji, ostaje za vidjeti.
Pobjednike iz Zatona prvi idući natjecateljski test očekuje već na Korčuli, 31.srpnja, kada će se na ovom južnodalmatinskom otoku održati četvrtfinale za Regiju 4.
Bogat, raznovrsni program, napete igre, uigrane ekipe i veseli animatorsko/organizacijski tim odlični su razlozi da budete sa nama, od Ploča, preko Slanog i Cavtata, sve do Zatona i Korčule.
Premda se radi o najgledanijem ljetnom TV showu u Hrvatskoj, „Jadranske igre" uistinu predstavljaju mnogo više od samog show-a. Riječ je, naime, o projektu koji povezuje i spaja sve generacije, promovira autohtone hrvatske vrijednosti i običaje te na potpuno nov način obogaćuje lokalnu turističku ponudu.
35 destinacija, 100 dana, 300 ekipa, više od 60 000 posjetitelja i preko 2 000 000 TV gledatelja - sve to čini Jadranske igre omiljenom ljetnom razbibrigom te atrakcijom koja se ne propušta i koja se pamti – kaže se u službenoj najavi 3. Jadranskih igara.