FEŠTA MASLINA I VINA U BIJELOJ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 10. veljače 2013. - 10:43
Autor: 

Sajam maslina i vina, koji se održava po peti put u sklopu Praznika mimoze otvoren je u subotu ujutro u Domu kulture u Bijeloj. Preko pedesetak proizvođača izložilo je brojne proizvode od maslinovog ulja, maslina, kolači od maslina, sapuna od maslina, vino, med, ljekovite trave, suvenire.
Na Sajmu je promoviran časopis "Maslina" u nakladi Slobodne Dalmacije. Od idućeg broja časopis će imati određeni broj strana posvećenih maslinarima i problemima uzgoja maslina u Crnoj Gori. U sklopu promocije organizirano je predavanje o zaštiti maslina, kao i praktična edukacija o rezidbi masline koju je prezentirao Stanislav Štambuk viši stručni savjetnik Poljoprivredno savjetodavne službe Hrvatske.

Na štandu Bora Šatić iz Bara koji učestvuje na brojnim sajmovima u zemlji i inozemstvu, veliku pažnju posjetilaca privukli su izloženi kolači od masline čiji je recept porodična tajna, kao i sos, namaz "Šalta" koji njegova obitelj priprema već 200 godina.
U Parku Doma kulture u Bijeloj posadjeno je drvo masline, što je tradicija, ove godine maslina je posvećena Bijeljaninu prof. Savu Laloviću, dugogodišnjem direktoru osnovne škole Orjenski bataljon u Bijeloj.