SA DUBROVČANIMA SARAĐUJU NA ZAŠTITI KULTURNE BAŠTINE

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 08. veljače 2013. - 17:39
Autor: 

Ugovor o implementaciji projekta „Baština- pokretač razvoja, područje Dubrovnika i Boke Kotorske–zajedničke aktivnosti u primjeni novih metodologija u zaštiti i upravljanju prirodne i kulturne baštine” potpisan je danas izmedju Delegacije EU u Crnoj Gori i Općine Tivat.
Kako je priopćeno iz kabineta gradonačelnika Dragana Kankraša sa tim projektom aplicirano je u sklopu prekogranične suradnje Hrvatske i Crne Gore, a sa ciljem uspostavljanja zajedničkih aktivnosti u primjeni novih metodologija u zaštiti i upravljanju prirodnom i kulturnom baštinom. Realizacija projekta u kome su pratneri Zavod za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije sa hrvatske, odnosno Općina Tivat sa crnogorske strane, počinje početkom marta. Ukupan budžet ovog projekta iznosi 554.983 eura, od čega Tivtu pripada  293.945 eura.

Partneri Općine Tivat u ovom projektu su NVO “Expeditio - Centar za održivi prostorni razvoj” iz Kotora i Kulturno zavičajno udruženje “Napredak” Gornja Lastva iz Tivta.
“Planirane aktivnosti projekta su unapređenje suradnje i umrežavanje  različitih zainteresiranih strana  na polju zaštite i upravljanja prirodne i kulturne baštine, zatim zajedničke aktivnosti na primjeni novih metodologija u zaštiti i upravljanju prirodne i kulturne baštine, zajednička promocija i diseminacija i  kreiranje modela za ostala područja.” – stoji u priopćenju Općine Tivat.
S. Luković