IZLOŽBA SAVE STOJKOVA U TIVTU

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 14. prosinca 2012. - 10:44
Autor: 

U susret praznicima "Veče sa prijateljima" događaja koji drugu godinu za redom organizira Kompanija Adriatic Marinas – Porto Montenegro, sinoć je u Zbirci pomorskog nasleđa otvorena izložba slika poznatog slikara Save Stojkova.
U ime autora i galerije Beli Anđeo koja je organizator izložbe, o Savi Stojkovu njegovim slikarskim počecima, stvaralačkom radu, izložbama nagradama govorio je Ivan Jakšić. "Prvu samostalnu izložbu imao je 1945. u Osjeku a do danas preko 480 samostalnih i skoro 650 grupnih izložbi. Dobitnik je brojnih domaćih i inostranih nagrada i priznanja" - kazao je Ivan Jakšić.

"Želja za razotkrivanjem nezemaljskog bitisanja koji stoji iza svega, slomiti ogledalo života da bi gledali to bitisanje umjetnosti je metafizika. Može li se u umjetnosti dobiti neka druga vrsta vječnosti ili trajnosti koja je čovjekovoj krhkoj ljušturi tijelu u kome obitava uskraćena, moželi duh a da nije to u religiji nekom životu različitom ovozemljskom pribaviti čovjekovu toliko potrebnu iluziju spasa, odgovre na ova pitanja potražite na slikama Save Stojkova" - kazala je otvarajući izložbu povjesničarka umjetnosti Anastazija Miranović
Sava Stojkov se tivatskoj publici predstavio radovima inspiriranim duhom bačke ravnice i portretima. O umjetnosti Save Stojkova do sada je objavljeno deset knjiga i monografija, štampano 12 umjetničkih mapa, a snimljeno je više stotina dokumentarnih filmova i TV emisija. Izložbu će otvoriti povjestničarka umjetnosti, mr Anastazija Miranović.
Izložba će biti otvorena do kraja siječnja 2013.god.