MINISTAR KALUĐEROVIĆ PRIMIO NOVOIMENOVANU VELEPOSLANICU HRVATSKE IVANU PERIĆ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 28. studenog 2012. - 10:28
Autor: 

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Crne Gore Nebojša Kaluđerović primio je jučer novoimenovanu veleposlanicu Republike Hrvatske Ivanu Perić.
Sugovornici su izrazili zadovoljstvo odličnim odnosima Crne Gore i Hrvatske na svim poljima i na svim nivoima, što predstavlja potvrdu politike dobrosusjedstva i svestrane suradnje kojima su posvećene dvije zemlje. Veleposlanica Perić je pozitivno ocijenila rezultate koje Crna Gora postiže na putu europskih i evroatlantskih integracija, kao i uvjerenje da će se i u narednom periodu istom dinamikom nastaviti proces reformi i sveukupnog napretka i istakla spremnost Hrvatske da na tom putu pomogne.

Ministar Kaluđerović je upoznao sagovornicu sa aktivnostima Vlade Crne Gore na planu realizacije europske i evroatlantske agende i potvrdio punu posvećenost integracionim procesima. Zahvalio je na dosadašnjoj podršci Hrvatske i naglasio da izuzetno cijenimo pomoć i iskustvo susjedne i prijateljske države, članice NATO i od sljedeće godine članice EU.
Veleposlanica Perić je, ovom prilikom, uručila pozivno pismo za sastanak ministara vanjskih poslova Jadranske povelje, koji će se održati 14. prosinca 2012. godine u Zagrebu, u okviru hrvatskog predsjedavanja inicijativom.