Ministrica Vučinović razgovarala s veleposlanicom Republike Hrvatske u Crnoj Gori Ivanom Sutlić Perić

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 11. studenog 2015. - 9:50
Autor: 
Ministrica bez portfelja Marija Vučinović sastala se s veleposlanicom Republike Hrvatske u Crnoj Gori Ivanom Sutlić Perić.
Glavna tema sastanka bila je aktualna društveno - politička situacija u Crnoj Gori i Republici Hrvatskoj.
Ministarka Vučinović je informirala veleposlanicu Perić o naporima i zalaganjima Vlade Crne Gore na sprovođenju reformi neophodinih za dobijanje pozivnice za ulazak Crne Gore u NATO alijansu. 
Sugovornice su se osvrnule i na upravo održane parlamentarne izbore u Hrvatskoj, uz konstataciju da su protekli u demokratskoj atmosferi. One su izrazile uvjerenje da će i buduća Vlada u Republici Hrvatskoj nastaviti dosadašnji put dobrosusjedske suradnje s Crnom Gorom, te da Crna Gora može i nadalje računati na punu podršku Republike Hrvatske na putu europskihi i euroatlanstskih integracija. Prema mišljenu veleposlanice Sutlić Perić, Hrvatska čvrsto stoji u uvjerenju da će se na predstojećem ministarskom sastanku postići konsenzus i da će Crna Gora u prosincu dobiti poziv za članstvo u NATO savez.
Veleposlanica Sutlić Perić i ministrica Vučinović su razgovarale i o položaju hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori, ocijenivši da je u Crnoj Gori kao multinacionalnoj i multikonfesionalnoj državi položaj hrvatske nacionalane manjine na zadovoljavajućem nivou, uz konstataciju da će nastaviti zajedničko zalaganje da se postignuti rezultati još više unaprijede.
Ministrica Vučinović je upoznala veleposlanicu s radom Savjeta za razvoj nevladinih udruga, na čijem čelu se nalazi, i istakla da je nephodno raditi na razmjeni iskustva na suradnji s civilnim sektorom, o čemu su dogovorile suradnju s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva Republike Hrvatske, kao primjer dobre prakse.