"LATO 2012"- VARŠAVA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 24. travnja 2012. - 13:42
Autor: 

Na 17. Međunarodnom sajmu turizma i rekreacije „LATO 2012." koji je održan u Varšavi od 20 - 22. travnja zajednički su nastupili Nacionalna Turisticka organizacija Crne Gore i Turističke organizacije Tivta, Bara, Budve i Herceg Novog koje su se po drugi put predstavile na tržištu Poljske.
Turistička organizacija Tivat predstavila se raznovrsnim promotivnim materijalom, prospektima, mapama, posterima i dr. Posebno za ovo tržište štampan je i info letak na poljskom jeziku.

Tokom prva dva dana sajma zabolježena je značajna posjeta crnogorskom štandu. Posjetioci sajma najviše su se interesirale za cijene, odmor u prirodi, aktivni odmor, mogućnost dolaska i vrste prevoza. Štand Crne Gore u okviru radne posjete Poljskoj posjetio je Ranko Krivokapić Predsjednik Skupštine Crne Gore, kao i Ambasador Crne Gore u Poljskoj Ivan Leković.
Nekoliko poslednjih godina u Crnoj Gori se bilježi intezivni rast turista iz Poljske. U 2011. godini Crnu Goru je posjetilo 40 000 Poljaka koji su ostvarili 215 000 noćenja, što je više nego duplo u odnosu na predhodnu godinu. Od tog broja turisti iz Poljske su u Tivtu ostvarili oko 9.000 noćenja. Turisti iz Poljske dolaze u Crnu Goru uglavnom organizirano preko turoperatora, autobuskim prevozom ili avionom preko dubrovačkog aerodroma. Značajan je broj i individualnih dolazaka. Za predstojeću sezonu prema najavama turoperatora planira se uvođenje direktnog čartera za Crnu Goru.
Na ovogodišnjem sajmu turizma „LATO 2012." predstavilo se oko 400 izlagača iz 17 zemalja - kaže se u zvaničnom priopćenju Turistička organizacija Tivta.