Turistička ponuda Crne Gore predstavljena na sajmu turizma „Ferien 2015“ u Beču

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 17. siječnja 2015. - 9:32
Autor: 

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i ove godine u suradnji s Montenegro Airlinesom, lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom predstavlja turističku ponudu na Međunarodnom sajmu turizma „Ferien 2015“, koji se održava u Beču u periodu od 15. do 18. siječnja.

Tijekom sajma organizirali su se sastanci direktorice Nacionalne turističke organizacija Crne Gore, Željke Radak Kukavičić  s predstavnicima medija i partnerima s ovog tržišta. Poseban dat je na predstavljanju ponude za pred i post sezonu. Održani su sastanci sa specijaliziranim turističkim agencijama koje se bave organizacijom putovanja turista koji upražnjavaju aktivnosti na otvorenom.

 Sajam Ferien posjeti značajan broj posjetitelja iz Beča i okruženja, te će ponuda biti plasirana i direktnim korisnicima. Zavisno od interesovanja, posjetitelji crnogorskog štanda mogu dobiti informacije o ponudi namijenjenoj obiteljima s djecom, mladim ljudima, ljubiteljima rekreacije, biciklizma, pješačenja, vina i kulinarskih putovanja, spa i wellness centara, blagdanskih dešavanja i manifestacija, putovanja za seniore i sl. Na sajmu sudjeluje 750 izlagača iz preko 70 zemalja i očekuje se da će ga posjetiti oko 150.000 posjetitelja. 

Na štandu Crne Gore sudjeluju predstavnici turističke privrede: HG “Budvanska Rivijera”, “Montenegro Stars Hotel Group”,“Globtour”, Montenegro Airlines i Turističke organizacije Budve, Tivta  i Kotora .

Turistička organizacija Tivat predstavila se s raznovrsnim propagandnim materijalom, a posebno interesovanje je pokazano za novi katalog privatnog smještaja. Na štandu TO Tivat mogle su se naći i druge brošure, katalog “Od elite do elite”, materijal iz Porto Montenegra i Lustiša bay i dr.

Turisti sa austrijskog tržišta u sve većem broju posjećuju Crnu Goru. Prema zvaničnim statističkim podacima, do listopada 2014. godine, Crnu Goru je posjetilo oko 14.000 turista iz Austrije koji su ostvarili blizu 60.000 noćenja.  .