svibnja 2023

Srijeda, 31. svibnja 2023.

Tivatska "Postojna".

Emitirano: 
Subota, 27. svibnja 2023.

Tivatska "Postojna".

Međunarodni naučno-stručni skup "Miloš Milošević i kulturna tradicija Boke"  će, u okviru "Neđelje arhiva" Državnog arhiva Crne Gore sa Cetinja, biti održan u četvrtak 1. i petak 2. juna u Crkvi Svetog Duha u kotorskom Starom gradu.

Srijeda, 31. svibnja 2023.

O brojanju...

Emitirano: 
Nedjelja, 28. svibnja 2023.

O brojanju...

Drage Hrvatice i Hrvati u  Crnoj Gori, Republici Hrvatskoj, domovinskoj i iseljenoj Hrvatskoj, 

upućujemo vam najsrdačnije čestitke povodom Dana državnosti  drage nam Domovine, s nadom  da ćemo i ubuduće, zajedničkim snagama, usmjeravati sve Hrvatice i Hrvate domovinske i iseljene Hrvatske na put zajedništva i djelovanja u  najboljem interesu  hrvatskoga naroda u Crnoj Gori, naše domovine Crne Gore  i naše matične države - Republike Hrvatske! 

Drage Hrvatice, dragi Hrvati,

Svim pripadnicima hrvatskog naroda u Republici Hrvatskoj i diljem svijeta, Hrvatska građanska inicijativa čestita Dan državnosti. Ovaj praznik svjedoči o jakoj državotvornoj svijesti Hrvata koja se očuvala stoljećima, a svoj institucionalni izraz našla je kroz djelovanje Hrvatskog sabora. Ponosni smo što živimo u vremenu ostvarenje te misli i što je danas Republika Hrvatska snažna, uspješna i prosperitetna država, ponosno svoja i široka za sve ljude dobre volje. 

Predavanja na temu Domovinskog rata  održat će se u četvrtak, 1. 6. 2023., u Knjižnici ,, Ljudevit Gaj“  u Domu kulture ,,Josip Marković“ u Donjoj Lastvi.

 

Predavanja  će održati:

 

dr. sc. Janja Sekula Gibač, Hrvatski memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskog rata

 

Stvaranje samostalne hrvatske države i srpska pobuna i agresija na Hrvatsku 1990. i 1991. godine

 

Hrvatsko književno društvo predstavlja svoj rad u petak, 2.6., s početkom 19:00, u Gradskoj kući u Nikšiću.

Ante Gregov Jurin predstavit će rad Ogranka Zadar, Srđan Duhović predstavit će nadolazeći skup Petar Kanavelić i Korčula 2023., a  Valerio Orlić predstavit će nakladničku djelatnost Društva, festivale i književne susrete.

(Autori će predstaviti i svoje stvaralaštvo)

Organizator: Biblioteka Njegoš Nikšić

 Hrvatska kao i Crna Gora u mjesecu maju slave svoe dae državnosti mi 21. maja a Hrvatska 30. maj. To je dan vrijedan poštovanja na putu napretka u EU i svim njenim integracionim procesima koje su Hrvati i Hrvatska prošli ali pružaju i nesebičnu podršku da Crna Gora što prije pristupi EU. Hrvatska savremena istoriografija bilježi da su 30. maja 1990.

Stranice