srpnja 2019

Na XII. sjednici Prvog redovitog zasjedanja Skupštine Crne Gore, koja je bila 31. srpnja 2019., izlagao je zastupnik Demokratskog fronta Veljko Vasiljević. On je tijekom svojeg govora rekao: "Crna Gora će se i ove godine obrukati šaljući izaslanika na neofašističku proslavu u Hrvatsku", jasno aludirajući na Vojno redarstvenu akciju Oluja. 
Zastupnik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović mu je odgovorio, što možete pogledati u video zapisu. 
Srijeda, 31. srpnja 2019.

U  petak,  2.8.,  s početkom u 21:00 h  na  Ljetnoj pozornici  Tivat bit će održan  koncert klape “ ŠUFIT ”.

U jesen 1992. u potkrovlju splitske „Realke“ mladi i nadareni nastavnik glazbene kulture prof. Tomislav Veršić okupio je grupu učenika u klapu Šufit. Godinu i pol dana kasnije gimnazijalci su uspješno debitrali na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu kao najmlađa muška klapa u povijesti tog najznačajnijeg klapskog okupljanja.

Promocija knjige „Crta na dlanu“, autorice prof. dr. sc. Vande Babić bit će održana u srijedu, 7. 8., na brodu „Katica“. Početak je u 21 sat, a brod isplovljava s Rive Pine u Tivtu.

Sudjeluju: akademik Pavle Goranović, književnik Miraš Martinović, kao i akademski slikari Jagoda i Dimitrije Popović.

Srijeda, 31. srpnja 2019.

U petak, 2.8.,  u 8:30h služit će se sveta misa u crkvi Gospe od Anđela. Svetu misu predslavit će don don Srećko Majić.

Drugog kolovoza slavi se franjevačka svetkovina Gospa od Anđela, a toga dana, prema učenju Crkve, vjernici mogu dobiti potpuni oprost, ako se ispovjede, pričeste, izmole Oče naš i pomole se na nakanu Svetog Oca.

Kulturno zavičajno udruženje Napredak Gornja Lastva ove godine obilježava 100 godina kontinuiranog postojanja kulturnih udruženja u Gornjoj Lastvi, a spomenuto kulturno društvo predstavlja kulturnog nasljednika.  Godine  1919. je osnovano Hrvatsko tamburaško društvo NAPREDAK Gornja Lastva. Također, ove godine je  45. godina kontinuiranog trajanja  Lastovske fešte. Fešta će se održati u subotu, 3.8., s početkom u 21 sat, ispred crkve i  Doma kulture „Ilija Marković''

 

Program:

Bokeljska mornarica Kotor, Podružnica Tivat

Glazbeno - prosvjetno društvo Tivat

 Savjet za kulturu Općine Tivat je na jučerašnjoj sjednici prihvatio inicijativu NVU „Djeca Tivta” da se dio Malog parka u centru grada posveti Draganu Raduloviću, poznatom dječjem piscu.

Savjet će, kao savjetodavno tijelo, inicijativu dostaviti predsjedniku Općine Tivat dr. Siniši Kusovcu.

Inicijativa za davanje naziva dijelu Malog parka na trgu Dara Petkovića po imenu Dragana Radulovića zahtijevat će određene zakonske i administrativne procedure.

Izložba "D sivi soko" slikarice Gale Čaki, bit će svečano otvorena u četvrtak, 1. 8., s početkom u 21:00h u Zbirci pomorskog nasljeđa.

Izložba je realizirana u suradnji s galerijom Gayo, a izložbu će svečano otvoriti prof. Branislav Mićunović.

Umjetnička edicija Gale Čaki nas uvodi u svijet satkan od najdubljih emocija, strahova, turbulencija i individualnosti, koji su preneseni na slikarsko platno.

Sinoć, na novoj gradskoj sceni Kotora, na Stadionu malih sportova na Benovu, održan je koncert u čast Olivera Dragojevića. Crna Gora, Boka i Kotor su na ovaj način dostojanstveno obilježili godinu dana od odlaska ovog velikog kantautora. Hitove, koje je i publika pjevala, izvodili su Akademski zbor iz Splita Silvije Bombardeli pod dirigentskom palicom Ane Marije Tadin, i hrvatski pjevač, veliki prijatelj i Oliverov sugrađanin, Goran Karan, uz pratnju benda.

Jedan od najomiljenijih crnogorskih pjevača svih generacija, Sergej Ćetković, nastupa na KotorArt Don Brankovim danima muzike u srijedu, 31. 7., na Ljetnjoj pozornici u Kotoru, s početkom u 22h, gdje će predstaviti svoje pjesme, a u tome će mu pomoći, pored benda, učenici dvije muzičke škole, kotorske Vida Matjan i beogradske Mokranjac. Ovaj orkestar, sastavljen od mladih talenata, kojim dirigira Milica Đokić, bit će glazbena potpora i učenicima ovih škola, harmonikašu Bošku Tujkoviću i oboisti Filipu Bosiljčiću, koji će svirati kao solisti.

U produkciji KotorArt-a i Porto Montenegra, sinoć je, pred prepunim gledalištem u Muzeju pomorskog nasljeđa, nastupio No Borders Orchestra /Orkestar bez granica/ pod dirigentskom palicom njihovog osnivača i dirigenta, Premila Petrovića.

Stranice