Crna Gora, Boka i Kotor velikim koncertom dostojanstveno obilježili godinu dana od odlaska velikog kantautora Olivera Dragojevića

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 30. srpnja 2019. - 10:47
Autor: 

Sinoć, na novoj gradskoj sceni Kotora, na Stadionu malih sportova na Benovu, održan je koncert u čast Olivera Dragojevića. Crna Gora, Boka i Kotor su na ovaj način dostojanstveno obilježili godinu dana od odlaska ovog velikog kantautora. Hitove, koje je i publika pjevala, izvodili su Akademski zbor iz Splita Silvije Bombardeli pod dirigentskom palicom Ane Marije Tadin, i hrvatski pjevač, veliki prijatelj i Oliverov sugrađanin, Goran Karan, uz pratnju benda. Publika je imala prilike uživati u zborskim aranžmanima i lijepim glasovima uz mnoge hitove poput Dobar dan, Nadalina, Cesarica, Moj Galebe, Vjeruj u ljubav.

„Večerašnji koncert je najviše uspio zbog svih drugih razloga osim zbog nas. Prvenstveno zbog toga što su nas zvali, a još prije i poslije toga, što su takve pjesme i takav pjevač, čije pjesme samo možeš pokvarit, ne možes popraviti, i zbog publike koja je došla večeras i ponijela srce sa sobom“, izjavio je Goran Karan, nakon koncerta. 

 

Goran Karan na glazbenu scenu stupa početkom osamdesetih godina 20. stoljeća, kao član nekoliko grupa: Epicentar, Deveti krug, Zippo i Big Blue. Solističku karijeru započeo je 1997. godine i već naredne godine pobijedio na Zadar-festu, a potom objavio i prvi solistički album Kao da te ne volim, 1999. godine. S albumom Vagabundo, 2000, postao je poznat izvan zemlje. Na Don Brankovim danima muzike nastupa s Akademskim horom Silvije Bombardeli Univerziteta u Splitu, koji čini pedeset članova, studenti i zaposleni sa svih fakulteta ovog univerziteta. Zbor nosi ime velikog splitskog kompozitora i dirigenta Silvija Bombardelija (1916.–2002.), koji je zaslužan za osnivanje Splitskog ljeta, a bit će upamćen kao uspješan profesor Pedagoške akademije u Splitu, te intendant splitskog Hrvatskog narodnog kazališta. Od osnivanja 2016. godine, zborom dirigira Anamarija Tadin, koja je upisala je studije glazbene teorije na Umjetničkoj akademiji u Splitu, 2012. godine, a 2018. magistrirala je s temom Silvije Bombardeli: Misečina. Analiza i aranžman za kvartet saksofona. Angažirana je na Umjetničkoj akademiji u Splitu, kao stručni suradnik za predmete glazbena pedagogija i solfeđo.