travnja 2016

Subota, 30. travnja 2016.

Poštovanim slušateljicama, slušateljima i prijateljima Dux radija pravoslavne vjeroispovijedi želimo da najradosniji kršćanski praznik Uskrs provedu u miru, zdravlju i blagostanju u krugu svojih najmilijih.

Redakcija Dux radija

 

Sretan i blagoslovljen Uskrs svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijedi želi Hrvatska građanska inicijativa.

Hrvatska građanska inicijativa

„Nature & Art“  naziv je trećeg vikenda kojim se na atraktivan način završava manifestacija „Proljeće u Konavlima“.

Program završnog vikenda manifestacije započinje već danas, književnom večeri „Poezija u dubravi“ u organizaciji Facebook grupe Konavoski rječnik u prvoj kući na stablu u Hrvatskoj, u Cadmos Villageu u Komajima. Događaj započinje u 19 sati, a uz poeziju konavoskih pjesnika kušat će se i najbolja konavoska vina.

Na inicijativu gospodina Andreja Časa, predsjednika Općine Sloven Gradec u Sloveniji, kao i generalnog  tajnika Međunarodne asocijacije gradova izaslanika mira, sastanak Upravnog odbora ove asocijacije će se održati u Kotoru od 5. do 8. svibnja 2016. godine.

Predsjednik Općine  Kotor, dr.  Aleksandar Stjepčević, sa zadovoljstvom je afirmativno odgovorio na ovakav prijedlog, te dodao da je Kotor kao multietnička i multikonfesionalna sredina stoljećima baštinio vrijednosti mira i jedinstva.

U petak navečer, u tvrđavi Revelin, održana je svečanost proglašenja pobjednika u natjecanju "European tourism stars" u sklopu višednevnog, drugog po redu Festivala turizma i strategije koji se održava u Dubrovniku, a  sudjelovala je   i  TO Kotor. Festival je službeno otvoren 28. travnja pod nazivom  "Izazovi kulturnog turizma u Evropi".

TO Kotor je s filmom "Kotor za sva doba" osvojila "European tourism star" u kategoriji audio- vizualno. Ovo je deveta po redu međunarodna nagrada i predstavlja još jedan uspjeh.

Jučer je  Kotoru boravila  talijansk izaslanstvo, koje čine članovi komisije  za EU politiku Senata Republike Italije, kao i veleposlanik  Italije u Crnoj Gori Vincenzo del Monaco.  Komisija će se tijekom svog boravka u Crnoj Gori susresti s predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, predsjednikom Skupštine Crne Gore Rankom Krivokapićem, kao i s potpredsjednicom Komisije za europske integracije u Skupštini Crne Gore Marijom Ćatović i glavnim pregovaračem veleposlanikom Aleksandrom Andrijom Pejovićem.

U tivatskom Centru za kulturu i u svibnju vas očekuju brojni kulturni događaji. Uživat ćete u promocijama knjiga, predstavama, koncertima, glazbenim  natjecanjima i izložbama. Više pogledajte na plakatu.

Ukupno 68 jedrilica, s preko 500 članova posade prestižne međunarodna regate EST 105, uplovili su u akvatoriju Bokokotorskog zaljeva, nakon što su prekjučer, točno u podne, startale iz Barija, i prešli 110 NM preko Jadranskog mora. Predstavnici ove tradicionalne regatne trke, kojoj je ovo jubilarno deseto izdanje, imali su za cilj Herceg Novi, s obzirom na to da su dugogodišnji partneri s JK Jugole Grakalić, JK Jovo Dabović i Jedriličarskim savezom Crne Gore, a partnerstvo je od ove godine prošireno i s Jahting klubom Porta Montenegra.

U današnjoj emisiji „Tragom Hrvata Boke i događaja“ poslušajte razgovor s Marijom Juračić, profesoricom književnosti i njemačkog jezika iz Opatije. Ona je urednica i vlasnica poetskog portala „Očaravanje“, koji je otvoren 2012. godine s ciljem promicanja poetske riječi. U tom razdoblju, bez ičije financijske potpore, Portal je uredio knjige mnogih hrvatskih pjesnika i pomogao im da iziđu u javnost svojim književnim djelima.

Emitirano: 
Petak, 29. travnja 2016.

U današnjoj emisiji „Tragom Hrvata Boke i događaja“ poslušajte razgovor s Marijom Juračić, profesoricom književnosti i njemačkog jezika iz Opatije. Ona je urednica i vlasnica poetskog portala „Očaravanje“, koji je otvoren 2012. godine s ciljem promicanja poetske riječi. U tom razdoblju, bez ičije financijske potpore, Portal je uredio knjige mnogih hrvatskih pjesnika i pomogao im da iziđu u javnost svojim književnim djelima.

Dana 27. travnja 2016., svetim misama, molitvama i pjesmama pred tijelom blaženice koje se neraspadnuto čuva u kotorskoj crkvi Sv. Marije od Rijeke, svečano je proslavljena svetkovina bl. Ozane Kotorke, dominikanske trećoredice i suzaštitnice grada Kotora. Proslava je počela već rano ujutro, kada je u 6 h slavljena prva misa, nakon koje su uslijedile još dvije jutarnje mise. Euharistiju u 10 h predslavio je o. Nikola Mioč OP, a propovijedao je mons. Srećko Majić, peraški župnik.

Stranice