Jedrilice prestižne regate EST 105 uplovile u Boku

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 30. travnja 2016. - 9:14
Autor: 

Ukupno 68 jedrilica, s preko 500 članova posade prestižne međunarodna regate EST 105, uplovili su u akvatoriju Bokokotorskog zaljeva, nakon što su prekjučer, točno u podne, startale iz Barija, i prešli 110 NM preko Jadranskog mora. Predstavnici ove tradicionalne regatne trke, kojoj je ovo jubilarno deseto izdanje, imali su za cilj Herceg Novi, s obzirom na to da su dugogodišnji partneri s JK Jugole Grakalić, JK Jovo Dabović i Jedriličarskim savezom Crne Gore, a partnerstvo je od ove godine prošireno i s Jahting klubom Porta Montenegra.

Zaljev Boke kotorske, koji je dio pod UNESCO zaštitom, s njegovom raznolikom i interesantnom obalom i planinskim vrhovima u zaleđu, idealan je za jedriličare, a Porto Montenegro je jedna od najatraktivnijih novih marina u Europi, istakao je generalni tajnik Sveučilišta za sport u Bariju, Pasquale Triggiani, dodajući da je ova regata idelan način da započne ljetna nautička sezona 2016.
U akvatoriju Bokokotorskog zaljeva, u subotu 30. travnja, održat će se i regata pod nazivom Kotor Trophy, kada će jedriličari iz Tivta i Boke imati priliku da jedre sa sudionicima međunarodne jadranske regate.
Ceremonijalna dodjela nagrada obje regate bit će organizirana istog dana, s početkom u 17 sati u Jahting klubu Porta Montenegra (kompleks PMYC). Neke od najvećih jedrilica ove regate bit će vezane u Marini Porto Montenegro, a posada će uživati u sadržajima nautičkog naselja.