Mirza Krcić: U planu je turistički info punkt na Verigama

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 15. prosinca 2014. - 11:36
Autor: 

U programu rada kotorske Turističke organizacije za 2015 godinu, shodno izmjenama Zakona o turističkim organizacijama i Zakona o registrima prebivališta i boravišta turista, predviđeno je pored postojećih punktova za prijavu turista otvaranje još 6 novih.

Tako će osim punktova koji su od juna do oktobra radili u Starom gradu, Dobroti 2, na Sv. Stasiju, na Prčanju i Lastvi Grbaljskoj, naredne sezone prijava boravka gostiju biti omogućena i na punktovima u Dobroti 1, Orahovcu, Perastu, Morinju, Stolivu i Bigovi.

Ovo je za Skala radio kazao Mirza Krcić, direktor Turističke organizacije Kotor.

Period do početka sezone u Turističkoj organizaciji će se iskoristiti za pripremu i tehničke mogućnosti oko opremanja prostora u dogovoru sa predsjednicima Mjesnih zajednica, kako bi se turisti mogli prijavljivati na vrijeme i  bez gužve.

Cilj je da se otvaranjem novih punktova na kvalitetan način smanji procedura prijave boravka gostiju, kazao je Krcić.

On je kazao da je ove godine na punktovima bilo prijavljeno oko 15 hiljada turista, te da se zbog kašnjenja zakona nijesu mogla otvoriti nova mjesta za njihovu prijavu  u kotorskoj opštini.

U Turističkoj organizaciji u planu je i izrada idejnog rješenja za izgradnju Info punkta na Verigama, budući da je planom postavljanja privremenih objekata na ovoj lokaciji, ucrtan Info punkt za potrebe TO Kotor.

Krcić vjeruje da će se nakon idejnog rješenja pristupiti izradi ovog punkta i njegovo otvaranje za narednu sezonu.

Verige su kapija kotorske opštine, kaže Krcić i podsjeća da se tu redovno zadržavaju turistički autobusi koji dolaze iz dubrovačke regije, kako bi turisti fotografisali Perast, školje i same Verige.

Stoga je neophodno da baš na ovom mjestu turisti dobiju kvalitetnu informaciju otvaranjem punkta, poput kamenog kioska TO u blizini kotorskih glavnih gradskih vrata, zaključio je Krcić.

Audio: 
Mirza Krcić