HGI - još jedna uspješna godina

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 22. prosinca 2014. - 10:15
Autor: 

Sinoć je u Hotelu "Pine" Hrvatska građanska inicijativa organizirala tradicionalni domjenak pred blagdane. Na početku večeri nazočnima se obratila predsjednica Hrvatske građanske inicijative, gospođa Marija Vučinović:

"Još jedna godina je iza nas, godina kada se osvrnemo na naše rezultate i ako smo realni, možemo biti zaista zadovoljni. Ono što smo ostvarili u prošloj godini Hrvatsku građansku inicijativu učvrstilo je na političkoj sceni Crne Gore, a svojim aktivnostima i djelovanjem samo smo željeli i dokazali da ovdje postojimo, da ovdje radimo i da samo jačamo. Hrvati su u Crnoj Gori danas zaista prepoznati, kako na državnom tako i na lokalnom nivou. Željela sam reći da naši odbornici i u lokalnom parlamentu i na državnoj razini  daju zaista svoj doprinos. Naša želja je da se u Tivtu vratimo u vlasti, jer smatramo da samo sudjelovanjem  u vlasti možemo doprinijeti boljitku našega naroda. Božić i vrijeme oko Božića je vrijeme darivanja; mi i ove godine, kao i prethodne, darujemo našim skromnim sredstvima institucije koje su u potrebi, a isto tako nekima i od naših članova kako bismo im uljepšali Božić. Ovo je naše tradicionalno božićno okupljanje. Želim vam sretan Božić i Novu godinu, puno zdravlja i sreće i da svi zajedno radimo na dobrobit hrvatskoga naroda, da budete uz nas i da svaki dan budemo sve jači“- rekla je Vučinović.

Pored brojnih članova i simpatizera Hrvatske građanske inicijative, domjenku su nazočili: konzul Republike Hrvatske u Kotoru Hrvoje Vuković; svećenstvo Kotorske biskupije; članovi Središnjeg odbora HGI-ja; kao i novinar Radio Dubrovnika Hrvoje Španić, koji je često u Boki kotorskoj i koji vjerno prati događanja hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori.

Domjenak su svojom nazočnošću uveličali i direktni potomci hrvatskog pjesnika i mučenika Vjenceslava Čižeka.

Ovo je je vrijeme kada nastupajući blagdani trebaju biti ispunjenu radošću, mirom i u krugu najdražih. Bliskost i toplina su se zaista osjećali na zadovoljstvo svih koji su došli i uveličali svojom nazočnošću jednu predivnu prosinačku večer.