Pop Momčilo Krivokapić: Tivat je ustašizovani grad

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 10. travnja 2014. - 10:54
Autor: 

Protojerej Srpske pravoslavne crkve, stavrofor Momčilo Krivokapić - arhijerejski namjesnik bokokotorski, iz Kotora, gostujući na portalu - internetskoj televiziji www.in4s. net u prilogu koji je objavljen i na YouTubeu, govoreći o dvadesetoj obljetnici postojanja Bratstva pravoslavne omladine u Crnoj Gori, grad Tivat nazvao je ustašoidnim gradom.

„Dvadeset godina poslije, Bratstvo pravoslavne omladine organizovalo je litiju kroz grad Tivat, to je ustašizovani grad. To nisam rekao slučajno. Rekao sam to glasno i jasno. Stojim iza te izjave. Kada su još 2000. godine prvi put kroz grad prošle mošti Prevlačkih mučenika, koje su ušle u tamošnji hram Svetog Save, u Tivtu se od tada nešto desilo.

Današnji takozvani istorijografi crnogorski, montenegrinski, nikada neće razumjeti logiku da ono što je Sveti Sava donio u ove krajeve, srpske krajeve, srpske zemlje, da je to Jerusalemski blagoslov groba Gospodnjeg. Tamo su raspeli Hrista, danas raspinju srpski narod, ali Vaskrsenje je ono što je na kraju“ – između ostalog kazao je kotorski protojerej stavrofor Momčilo Krivokapić.

Više pogledajte u TV prilogu in4s.