Styria gasi Žurnal24, gubitak u Sloveniji 40 milijuna eura!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 09. svibnja 2014. - 10:38
Autor: 

Austrijska Styria odlučila je ugasiti Žurnal Media, poduzeće koje izdaje besplatne novine Žurnal24 i Žurnal te web stranicu zurnal24.si.

Prema informacijama ljubljanskog dnevnika Finance, zaposleni će na današnjem sastanku doznati da je njihovom poslu došao kraj, i to već od sutra. Bez posla ostaje 50 stalno i honorarno zaposlenih novinara “Žurnala” za koje se, po tvrdnjama tvrtke, priprema program socijalnog zbrinjavanja.
 
“Odluka je bila teška. Na kraju, iz ekonomske perspektive nismo mogli donijeti drugačiju odluku”, rekao je za STA predsjednik Uprave Styria Media Groupa Markus Mair.
 
Razlog vjerojatno treba tražiti u činjenici što su 2013. prihodi na godišnjoj razini smanjeni za milijun eura, na 5,04 milijuna eura. Od početka poslovanja u Sloveniji izgubila je Styria 40 milijuna eura.
 
Styria je suvlasnik ljubljanskog dnevnog lista “Dnevnik”, a po nekim nagovještajima jedan je od interesenata za kupnju mariborskog dnevnika “Večer”, čiji je vlasnik Pivovarna Laško (PL).
 
Prema podacima nacionalnog istraživanja, novine u Sloveniji čita 43 posto populacije u dobi od 10 do 75 godina.

Najčitaniji slovenski dnevni list je tabloid “Slovenske novice”, dok su među dnevno-informativnim listovima najčitaniji “Delo”, “Dnevnik” i mariborski list “Večer”.