Radno vrijeme prilagoditi SP

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 23. travnja 2014. - 11:50
Autor: 

Njemački sindikati pozivaju poslodavce da radno vrijeme jutarnjih smjena prilagode utakmicama Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu pošto će se većina njih igrati kasno navečer.

Michael Vassiliadis, predsjednik sindikata IG BCE koji okuplja zaposlenike rudarskog, energetskog i kemijskog sektora rekao je u utorak za najčitaniji njemački list Bild "da bi poslodavci i upravni odbori trebali zajedno razgovarati, te ako je moguće prilagoditi radno vrijeme kako bi zaposlenici mogli pratiti utakmice".

Jednako misli i predsjednik sindikata građevinskog sektora IG BAU Robert Feiger, piše Bild. Neki su poslodavci spremni izaći radnicima u susret. Čelnica Saveza mladih poduzetnika Lencke Wischhusen drži da bi tijekom nogometnog prvenstva jutarnje smjene trebale početi kasnije, gdje je moguće tako organizirati posao. Neki poslodavci smatraju da bi trebalo prilagoditi radno vrijeme posebno za utakmice u kojima igra Njemačka. Tijekom SP-a u Brazilu, od 12. lipnja do 13. srpnja, 28 od 64 utakmice počet će u 22 sata po srednjoeuropskom vremenu.