Nagrada "Dražen Petrović" Ivani Babić i Martinu Markoviću

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 02. rujna 2014. - 10:48
Autor: 

Taekwondašica Ivana Babić i atletičar Martin Marković ovogodišnji su dobitnici nagrade "Dražen Petrović" koja se dodjeljuje najboljim i perspektivnim mladim hrvatskim sportašima.

Odbor za dodjelu nagrade "Dražen Petrović", na čelu sa Zvonimirom Bobanom, odlučio je da najviše godišnje državno sportsko priznanje za mlade sportaše u 2014. godini dobije osvajačica zlatnog odličja na Olimpijskim igrama mladih u Nandžingu i aktualna svjetska juniorska prvakinja u kategoriji do 55 kg taekwondašica Ivana Babić, dok je isto priznanje za sportaše pripalo svjetskom juniorskom prvaku u bacanju diska Martinu Markoviću.

Hrvatska juniorska judo reprezentacija, treća na svjetskom juniorskom prvenstvu, u sastavu Beata Guszak, Tena Šikić, Ana Kokeza, Maja Blagojević, Barbara Matić, Brigita Matić i Ivana Šutalo, najuspješnija je ženska ekipa, dok je nagrada za najuspješniju mušku ekipu pripala Hrvatskoj juniorskoj košarkaškoj reprezentaciji (U-18), brončanoj na europskom juniorskom prvenstvu, za koju su igrali: Roko Badžim, Ivan Majcunić, Ivan Vučić, Borna Kapusta, Josip Jukić, Goran Filipović, Luka Božić, Lovro Mazalin, Nik Slavica, Marko Arapović, Dragan Bender i Ante Toni Žižić.

Najuspješnija sportska posada u konkurenciji parova, štafete i posade su Bernard Samardžić, Filip Pedić, Josip Banović i Toni Čavka, posada veslačkog četverca bez kormilara koji su na svjetskom i europskom juniorskom prvenstvu osvojili broncu.

Za sportaša, najveću nadu hrvatskog sporta Odbor je izabrao Nikolu Obrovca, osvajača zlatne medalje na 50 metara prsno na Olimpijskim igrama mladih u Nandžingu, dok je najveća nada hrvatskog sporta među sportašicama skijašica Ida Štimac, pobjednica u najvažnije slalomske svjetske skijaške utrke za kadete - Topolino kup.

Svečana dodjela nagrade održat će se 10. rujna 2014. u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović u Zagrebu.