BiH: Snijeg izazvao probleme u prometu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 17. travnja 2014. - 14:08
Autor: 

Snijeg koji je pao tijekom noći na četvrtak zarobio je više gostiju hotela na planini Vlašiću u središnoj Bosni te je prouzročio probleme u prometu i opskrbi električnom energijom u BiH, izvijestila je bosanskohercegovačka televizija (BHRT).

Tijekom noći napadalo je 70 centimentara snijega koji je iznenadio i komunalne službe zbog čega su potpuno blokirani turisti koji su se zatekli u hotelu Pahuljica na planini Vlašiću. Turisti sada čekaju na pomoć iz Travnika otkuda je započelo raščišćavanje snijega. No, komunalne službe moraju očistiti skoro 27 kilometara cesta koje su prekrivene bijelim pokrivačem kako bi se odblokiralo goste hotela.

"Očekujemo pomoć iz općine Travnik, jer je zbog snijega došlo do prekida prometa. Nekoliko naših gostiju čeka da krene na put", izjavila je za BHRT glasnogovornica hotela Pahuljica Amina Pandža.

Snijeg na Vlašiću u četvrtak još uvijek pada.

Istodobno, zbog snijega je na području općina Han Pijesak i Sokolac u istočnoj Bosni bez struje ostalo više stotina domaćinstava zbog kvarova na dalekovodima.

Otežan je i promet na planinskim prijevojima, a posebno je teško na planinskim prevojima između Kupresa i Bugojna, Rame i Uskoplja, te Drvara i Bosanskog Petrovca.