Počast nasljeđu hrvatske košarkaške legende Dražena Petrovića

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 27. veljače 2018. - 10:38
Autor: 

Brooklyn Netsi su u noći s ponedjeljka na utorak odali počast košarkaškoj ikoni Draženu Petroviću. U retro-večeri za vrijeme utakmice protiv Chicago Bullsa (104:87), Netsi su se prisjetili Dražena i svega što je napravio za njih.

Kao počasna gošća u dvorani bila je i Draženova majka, Biserka, a za vrijeme utakmice vidjeli smo i video kojim je Brooklyn odao počast hrvatskom košarkašu. Netsi su također podijelili i 10 tisuća njegovih figurica.

''On je bio jedan i jedini. Njegova ostavština danas je za europske košarkaše, učinio je puno za njih. Dražen i košarka bili su vrlo povezani. Ponosna sam na svog sina i Netse, doista cijenim sve ovo'', rekla je Biserka Petrović neposredno pred utakmicu Brooklyna i Chicaga u svojoj prvoj posjeti Barclays Centru.

Nije se bojao trenutka, nije se bojao ničega... Bio je sjajan'', rekao je o Draženu najbolji igrač današnjice LeBron James, a te su pohvale istaknuli Netsi na društvenim mrežama.

Draženu je priznanje odao i legendarni Dirk Nowitzki, kojega se smatra najboljim europskim košarkašem koji je ikada zaigrao u NBA-u.

''Svi su ga voljeli u Europi. Bio je ikona i legenda, jedan od najboljih europkih košarkaša ikad. Bio je natjecatelj, ratnik i borac'', izjavio je Dirk Nowitzki.

Iako je Petrovićev život tragično prekinut u automobilskoj nesreći kada je imao samo 28 godina, njegov utjecaj na NBA i globalnu košarku ostao je nesumljivo velik. I to je uistinu gdje leži njegovo nasljeđe, otvarajući vrata europskim igračima kako bi uspjeli u NBA-u.

Petrović je u dresu Netsa odigrao 195 utakmica i bio na prosjeku od 19,5 poena, uz impresivan šut iz igre 51,1 posto, uključujući 43,1 posto za tricu. Smatra ga se prvim europskim igračem koji je postao najveća zvijezda NBA momčadi i jednim od najefikasnijih tricaša koji je ikad kročio u ligu.