Završeno natjecanje jedriličara u Splitu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 06. ožujka 2018. - 9:41
Autor: 

Završeno je Otvoreno prvenstvo Splita u jedrenju za klasu Optimist, gdje je sudjelovalo šest jedriličara Jedriličarskog kluba „Delfin“. Nažalost vjetar  nije bio naklonjen jedriličarima i organizatorima iz Splita, vjetra nije bilo za još tri planirane regate posljednjeg dana, pa su rezultati ostvareni u subotu, ostali i kao službeni rezultati: Nikola Golubović je bio (2004.) 14., Pavle Musić (2006.) 23., Petar Klakor (2008.) 37., Vasilije Kurbanović (2005.) 52., Andrija Marković (2007.) 56. i Nikolina Klakor (2008.) 63.

Optimisti Delfina su se vratili veoma zadovoljni ostvarenim rezultatima u Splitu, posebno što su Petar, Vasilije, Andrija i Nikolina, prvi put imali priliku odmjeriti snage s natjecateljima iz regije na moru van Boke kotorske. Krajnji rezultat je mogao biti i bolji, ali je Petru  i Nikolini nedostajalo malo sportske sreće i iskustva  da stignu do pobjedničkog postolja. U konkurenciji do 12 godina Petar je bio šesti, a Nikolina peta u konkurenciji djevojčica.

Jedriličarski klub „Split“ je bio odličan organizator. Prvenstvo je organizirano za klasu Optimist, a sudjelovalo je 70 jedriličara. Sljedeći izazov je opet u Splitu, ovog puta za jedriličare klase Laser. U petak počinje regata Velika nagrada Mornara u organizaciji JK Mornar, na kojoj će jedriti šest naših jedriličara.