Završena natjecanja u Splitu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 04. ožujka 2019. - 8:42
Autor: 

U Splitu su tijekom vikenda održana dva prestižna jedriličarska natjecanja, Velika nagrada Mornara za klase Laser i Otvoreno prvenstvo Splita za klasu Optimist, na kojima su sudjelovali i jedriličari kluba Delfin iz Tivta.

U olimpijskoj klasi Laser Sandard, Ilija Marković je u zaista jakoj konkurenciji osvojio 17. mjesto.

Prvo mjesto je osvojio Tonči Stipanović momak koji je na prošlim Olimpijskim igrama osvojio srebrnu medalju, Filip Jurišić je osvojio drugo mjesto, dok je brončana medalja pripala aktualnom šampionu planete Pavlosu Kontidesu. Milivoj Dukić, član Jedriličarskog kluba Jugole Grakalić iz Herceg Novog je osvojio sedmo mjesto.

U klasi Laser 4.7, jedriličari iz Tivta su bili odlični. Nikola Golubović je osvojio deveto mjesto, a posljednju regatu je završio kao prvoplasirani, Danilo Jončić je na kraju bio 16. dok je Stefan Anđelić zauzeo 25. mjesto.

Veliku pažnju privuklo je i Otvoreno prvenstvo Splita u klasi Optimist, klasi koja je osnova za olimpijske klase i kroz koju su znanje i iskustvo stjecali svi širom sveta priznati asovi. U izuzetno jakoj konkurenciji, jedriličari kluba Delfin iz Tivta su pokazali da posjeduju potencijal, talent i da se razvijaju u pravom smjeru. Pavle Musić je osvojio sjajno 12. mjesto, Andrija Marković je zauzeo 32, Vasilje Kurbanović 34, Viktor Lesjak 41, a Petar Klakor 46. mjesto.

Narednog vikenda, Iliju Markovića, očekuje novo iskušenja i novi izazov u Splitu gdje će se održati Otvoreno prvenstvo Hrvatske za olimpijske klase.