Vaterpolist Andrija Bjelica najbolji sportaš, Džudo klub najbolji

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 22. studenog 2019. - 15:40
Autor: 

Najbolji sportaš Tivta u 2019. godini je Andrija Bjelica, vicešampion Europe i prvi vratar kadetske reprezentacije Crne Gore u vaterpolu. Njemu je priznanje uručio predsjednik Općine dr. Siniša Kusovac na ceremoniji dodjele godišnjih sportskih priznanja najboljim sportašima u Tivtu.

Za najbolji sportski klub je proglašen Džudo klub Tivat, kome je priznanje uručila sekretarka za mlade, sport i socijalna pitanja Darka Ognjanović. Dugogodišnji trener KK Tivat Predrag Radović je najbolji trener kao jedan od najzaslužnijih za razvoj košarke u Tivtu, dok je profesorica tjelesnog odgoja Olivera Mitošević ovogodišnja dobitnica priznanja za zaslužnu sportsku radnicu.

Jedriličar Danilo Jončić iz JK Delfin je najperspektivniji sportaš Tivta i njemu je priznanje uručio prošlogodišnji laureat Ilija Marković, također jedriličar.

„Tivat ima namjeru da bude značajna sportska destinacija i da u periodima van sezone grad bude destinacija za sportski turizam“, najavio je predsjednik na dodjeli nagrada. Prema njegovim riječima osnova za to je ulaganje u razvoj sportske infrastrukture.

„Moramo gledati širu sliku a ona se ogleda upravo u razvoju Tivta u oblasti sporta, odnosno ulaganja u infrastrukturu koja je preduslov za sve ostalo. Imamo oko 40 klubova i jedino se na taj način mogu stvoriti uslovi za njihov kvalitetan rad“, rekao je predsjednik. On je pojasnio da je veliki dio kapitalnog budžeta za sljedeću godinu usmjeren na infrastrukturu kako bi se realizirala izgradnja infrastrukture i klubovi dobili šansu da se razvijaju na suvremen i moderan način.

Dobitnici nagrada zahvalili su se Općini Tivat na potpori i priznanjima.

 

 

 

Foto: Općina Tivat i Miko Đuričič