UDG ugostio rukometašice ŽRK „Budućnost“

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 15. svibnja 2015. - 10:42
Autor: 

UDG je jos jedanput pokazao da je uz ŽRK i organizirao spektakularni doček rukometašica kao ponosni sponzor. Preko 300 saradnika, profesora i studenata je upriličilo atmosferu za pamćenje.

Rektor se obratio ispred UDG, pozdravio i poželio dobrodošlicu rukometašicama.

Iz Rektorovog govora izdvajamo:

“Čestitamo na uspjehu! Uspjehu koji nas gordi! Koji nam budi strasti! Koji nas hrabri! Ispunjava nadom!

Ponosni smo kada na vašim dresovima vidimo znak UDG-a. A preko tog znaka šaljemo vam našu ljubav i podršku! Ali preko njega primamo i poruke vašeg uspjeha i učimo od vašeg uspjeha.

Da kada gledamo medalju, dok nam oči suze od sreće - da vidimo šta je iza nje! Da shvatimo da je medalja suza radosnica na vrhu ledenog brijega muka njenih osvajača!

Vaši uspjesi imaju i emancipatorsku ulogu u Crnoj Gori! Emancipaciju u smislu da se uspjeh počne mnogo više cijeniti i poštovati! Da Vašim uspjehom oslobađate ljude straha od sopstvenog (njihovog) uspjeha!

Vi ste crnogorski pioniri otkrivanja i osvajanja Evrope! Ali i profesori emancipacije našeg duha!

Duha kreacije i uspjeha koji samo može sport da budi i razvija! Pokazale ste, drage naše rukometašice da ste rođene da osvajate medalje! Nastavite i izdržite! UDG će uvijek biti uz vas! Sa nafakom u nova osvajanja!”

Organiziran je čitav program koji su izvodili studenti i zaposleni UDG-a. Uz recitranje i ponos Aleksandra Vuković je poručila: “U Vama ključa krv gorde Crnogorke!” osim toga, ona je istakla da su naše rukometašice prave heroine, kao i da nije slučajno da se riječ rukomet rimuje sa rukovet.

Nazočnima se obratila Milica Vukotić koja je rekla da je Budućnost ušla na UDG, ali i da ulazi u svjetske knjige organizacije kluba. Također, nazočnima se obratio i trener ŽRK „Budućnost“ Dragan Adžić koji je naveo da misli da nema situacije u Europi da jedan Univerzitet toliko podržava mlade ljude da se bave sportom. Adžić je potvrdio riječi Aleksandre Vuković koja je rekla da su naše rukometašice zaista prave heroine.

Rukometašicama su uručeni pokloni od strane generalnog menadžera Sandre Tinaj. Fotografije o atmosferi govore više od riječi.

Želimo da Vam se zahvalimo na prisustvu svečanom dočeku na kojem smo svi zajedno pozdravili djevojke - Klub, ponos ove države, ali mnogo više izazov svima nama ostalima da težimo evropskom uspjehu!

“Treba učiti od najboljih... A biti najbolji - znači imati evropske rezultate!” istakao je Rektor UDG-a!

Uz himnu, pjesmu i zajedničko fotografisanje završen je svečani doček rukometašica i rukovodstva ŽRK „Budućnost“.