Tivatska regata UNA Montenegro Cup

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 13. travnja 2019. - 8:48
Autor: 

Trinaesta  tivatska regata UNA Montenegro Cup, u organizaciji JK Delfin i UNA Montenegro, na programu je od 19. do 21. 4. Navigacijskoj regati krstaša,  koja se jedri u nedjelju 21.4. prethodit će dvodnevna regata za klase Optimist i Laser u petak 19.4.  i subotu 20.4.

Regata je natjecateljskog  i turističkog karaktera za sve tipove jedrilica. Više od 30 jedrilica i 150 jedriličara, domaćih i gostiju sa svih strana svijeta,  jedri navigacijsku regatu živopisnim Tivatskim i Kotorskim zaljevom, već dobro poznatim i omiljenim itinererom - start je ispred Ponte Seljanovo,  oko otoka Gospe od Milosti i Sveti Marko,  kroz prolaz Ralo te kroz tjesnac Verige, jedrilice oplove peraške otoke  i vraćaju se na  cilj na Pontu Seljanovo. Dva dana su rezervirana za regatu sportskih klasa Optimista i Lasera.

Pod sloganom “Budi Optimist!” organizatori su  objedinili sve izazove jedrenja najljepšom navigacijskom rutom u Boki i ideju da snažimo mlade da se bave sportom i dijele vrijednosti jedrenja ‐ povezivanje sporta i prirode, život na moru i kulturno nasljeđe - te su pokrenuli i donatorsku akciju za kupovinu jedrilice tipa Optimist, namijenjenoj obuci jedrenja za najmlađe u JK Delfin, koja je u javnosti naišla na podršku.

Ceremoniju proglašenja pobjednika u svim klasama, zakazanu na mulu ispred Delfina 21.4., u 18 sati, pratit će nastup kotorske dječje klape “Kotorski Grdelini,” "Bisernice  Boke" i klape iznenađenja, kao i Acustic Duo Small Talk. Bit će postavljena i izložba fotografija pristiglih na foto natječaj, a najbolje fotografije po odluci žirija Foto, kino i video kluba Mladost Gornja i Donja Lastva, najbolje će biti nagrađene. U feštu pod bijelim jedrima uključile  su se mnogi pojedinci i organizacije, kako bi i ove godine ovom manifestacija najavili novo ljeto i dali doprinos očuvanju tradicije i kulturnog nasljeđa.

Prostorije kluba već su otvorene za prijave sudionika  navigacijske regate krstaša. Kotizacija iznosi 10 eura po članu posade za prijave dospjele do subote 20.4. u 20 sati. Neposredno pred regatu, 21.4., moguće se prijaviti do 10 sati, kada kotizacija iznosi 15 eura.