Tivatska regata Krstaša jedri se danas

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 22. travnja 2017. - 9:11
Autor: 

Tivatska regata Krstaša i Otvoreno prvenstvo Crne Gore za miktrotonere održat će se danas. Organizator natjecanja je Jedrličarski klub Delfin iz Tivta, isplovljavanje brodova je predviđeno za 10 sati i 30 minuta, a start regate u 11 sati.  Jedrit će se u akvatoriju Tivatskog i Kotorskog zaljeva. Svi ljubitelji jedrenja imat će mnogo razloga da prate natjecanje, očekuje se sudjelovanje 15 – ak  posada koji će se boriti za trofeje. U ime proslave Dana planete Zemlje regata se jedri pod sloganom "Čuvajmo more!".

Regata je otvorena za sve jedriličare i klubove koje borba s  valovima, vjetrom i suncem očekuje po više nego zanimljivom regatnom polju. Start je ispred Ponte Seljanovo, slijedi obilazak oko svjetionika Tunja i Otoka Gospe od Milosti i otoka Sveti Marko kroz prolaz Ralo, kroz tjesnac Verige, obilazak peraških otoka s  lijeve strane, a zatim povratak na cilj – PontaSeljanovo. Dodjela nagrada zakazana je za 17 sati na terasi Jedriličarskog kluba Delfin iz Tivta.

Veliku podršku i pomoć u organizaciji tradicionalne Tivatske regate, Jedriličarskom klubu Delfin, koji će nastojati da kao i uvijek do sada bude sjajan domaćim svim jedriličarima, gostima i ljubiteljima jedrenja, pružili su Općina  Tivat, Brend New Tivat, Lovćen osiguranje i Porto Montenegro.

Kao organizatori, članovi Jedriličarskog kluba Delfin iz Tivta svim jedriličarima žele puno sreće i uspjeha.