Tivat domaćin „Otvorene škole zabavnog fudbala“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 15. listopada 2019. - 11:06
Autor: 

Općina Tivat je domaćin „Otvorene škole zabavnog fudbala“ (FUN FOOTBALL SCHOOL), sportsko-edukativnog projekta za dječake i djevojčice uzrasta od 8 do 12 godina, koji okuplja i na desetine trenera predavača.         

„Otvorena škola fudbala“ će se održati u petak, 18.10., na glavnom stadionu Fudbalskog kluba Arsenal u Tivtu, s početkom u 10 sati i 30 minuta.

Osnovna ideja „Otvorene škole fudbala“ jeste druženje, igra, poboljšanje vještina, ali i zadovoljstvo koje proizlazi iz bavljenja ovim sportom.

Partneri  Općine Tivat u organizaciji ovog projekta su Fudbalski klub Arsenal, koji okuplja više od 200 djece raznih uzrasta  i NVU ,,Sport spaja", organizacija, koja surađuje s danskom školom nogometa  „Cross Cultures Project“,  inače zaduženom za organizaciju otvorenih škola zabavnog fudbala  diljem svijeta. Tijekom prošle godine u Crnoj Gori je organizirano šest otvorenih škola zabavnog fudbala i podijeljena je sportska oprema u šest gradova i to ukupno 750 lopti i 90 oprema za trenere i instruktore škola.

U organiziranim školama u proteklom periodu sudjelovalo je više od 1600 dječaka i djevojčica.

Manifestaciju će otvoriti sekretarka Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja mr. Darka Ognjanović.