Potpora najmlađem triatloncu u Crnoj Gori

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 06. ožujka 2018. - 10:16
Autor: 

Porto Montenegro nastavlja davati potporu mladim tivatskim talentima, a među njima je i triatlonac Aleksandar Filip, učenik 7. razreda OŠ Drago Milović, koji je odnedavno i najmlađi polumaratonac iz Crne Gore, ikada.

Njegov uspjeh na polumaratonu u Splitu, kao najmlađeg sudionika, i njegovi rekordi dobar su temelj da svi vjeruju da će ovaj dječak osvajati mnoge trofeje narednih godina. 2000 natjecatelja iz 40 država nestrpljivo očekuje start na Snijeg pada. Prvi put na dan polumaratona, pa je i to povijesna činjenica. Trka je počela, ali ovo je prva u kojoj plasman nije bio imperativ, već samo postati finisher. „Za mene kao trinaestogodišnjeg dječaka ovo je ostvarenje sna. Kilometri su prolazili: Splitska riva, Marmontova ulica, Sv. Grgur Ninski, Dioklecijanova palata, bulevar, Pujanka, vojna luka Lora, stadion Poljud, park-šuma Marjan, Zapadna obala i riva. Sa zastavom svog grada sam trčao zadnjih 200 metara i ušao u cilj, i semafor na cilju je pokazao 2h i 36 min. Nisam odustao uprkos jakoj buri i snijegu“, ističe ponosno Aleksandar Filip.

Aleksandar je službeno „Iron Kid“, jer je pobjednik najprestižnijeg triatlon natjecanja u Europi Iron Kid Pula, u kategoriji od 9 do 12. godina. U konkurenciji od preko sto dječaka i djevojčica iz Italije, Švicarske, Francuske, Austrije, i mnogih drugih zemalja, Aleksandar je bio najbolji, i na tronu prvi.

Porto Montenegro mu je i ove sezone osigurao kompletnu sportsku opremu.