Norveška pobijedila Hrvatsku

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 18. siječnja 2016. - 8:47
Autor: 

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je utakmicu 2. kola Europskog prvenstva u Poljskoj od Norveške 34-31 i dovela u pitanje i plasman u 2. krug.

Od tri gola prednosti u prvom, dva u drugom do poraza. Hrvatska je protiv Norveške imala jako puno amplituda u igri no, za razliku od utakmice protiv Bjelorusije, završili smo negativno. Norvežani su slavili 34-31 i potpuno zakomplicirali situaciju u skupini B Europskog rukometnog prvenstva.

Utakmicu smo otvorili bitno drugačije i bolje nego protiv Bjelorusije, prije svih Domagoj Duvnjak koji je zabio prve golove na EP-u i omogućio nam vodstvo od samog početka. Priključio se i Mirko Alilović sa svojim obranama i imali vodstvo 7-3 u 11. minuti.

Duvnjak je, međutim, nedugo potom skrivio isključenje, a Norvežani su nam se brzo približili na 8-7. Mirko je potpomogao kad je trebalo pa smo u 20. minuti golovima Horvata, Marića, Karačića i Sliškovića otišli na 12-9.

Niti to nije bio znak Norvežanima da posustanu. Uz nova isključenja hrvatskih rukometaša, ukupno četiri u prvom dijelu, vratili su se na 13-13, ali smo na odmor ipak otišli s minimalnom prednošću 17-16. Alilović je u prvih 30 minuta skupio devet obrana. Ali u drugom - nijednu.

Možda je bolje da odmora nije ni bilo jer "kauboji" su već u prve četiri minute prosuli vodstvo, a Norveška je prvi put povela na utakmici. Nismo se predavali, vraćali su nas Duvnjak, Marić, Horvat iz sedmeraca čijim smo golom u 45. minuti vodili 24-22. No tu su kola počela ići nizbrdo...

Samo dvije minute trebalo je Norvežanima da se vrate u egal. Babić je u vatru gurnuo Stevanovića koji se, za razliku od prve utakmice, nije snašao. Posljednje vodstvo imali smo u 49. minuti kad je zabio Duvnjak, ali smo potom primili dva gola s igračem više i to je bila prekretnica.

Lovili smo zaostatak, Čupić je pod faulom u 55. minuti sjajno pogodio za 30-30, no loše reakcije u obrani i dva gola O'Sullivana odvela su vodu na norveški mlin. U završnici su Norvežani povećali prednost na konačnih 34-31.

Najbolji strijelac Hrvatske bio je Duvnjak s osam golova, pet je dodao Horvat, a četiri Marić. Kod Norvežana je prvo ime bio Kristian Bjørnsen sa sedam golova, a šest puta pogađao je Hansen. Alilović je imao devet obrana (sve u prvom dijelu), Stevanović nijednu, a Erevik i Christensen ukupno su skinuli 12 udaraca.

Posljednju utakmicu prvog kruga Hrvatska igra u utorak u 20:30 protiv Islanda. Prije toga sastaju se Bjelorusija i Norveška (18:15).

EP u rukometu, skupina B, 2. kolo:

  • Bjelorusija - Island 39-38
  • Norveška - Hrvatska 34-31