JK Delfin na Otvorenom prvenstvu Splita za olimpijsku klasu ILCA7

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 06. ožujka 2022. - 11:55
Autor: 

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u jedrenju, u olimpijskoj klasi ILCA 7, donosi sjajna izdanja reprezentativaca iz Crne Gore, Milivoja Dukića i Ilije Markovića, koji se uz selektora Ilka Klakora, uoči posljednjeg dana natjecanja nalaze jako blizu osvajanja medalja, u izuzetno jakoj konkurenciji.

Milivoj Dukić, koji je tri puta sudjelovao na Olimpijskim igrama, nakon dva dana natjecanja i tri odjedrene regate (prvog dana nije bilo vjetra), nalazi se na trećem mjestu u generalnom plasmanu. Lidersku poziciju drži Džonatan Vadnai iz Mađarske, na drugom mjestu je Filip Jurišić iz Hrvatske. Mladi i izuzetno talentirani Ilija Marković je trenutno na šestom mjestu u generalnom plasmanu, ali drži lidersku poziciju kada su u pitanju jedriličari do 21 godine.

Šampionat se završava u nedjelju, 6. 3., a ljubitelji sporta i jedrenja se nadaju da će jedriličari Crne Gore nastaviti kontinuitet osvajanja medalja u godini koja je počela, jer je nedavno, na Velikoj nagradi Mornara u Splitu, Nikola Golubović osvojio brončanu medalju.

 Foto: reagata.hr