Europa Cup: Dan odluke, Crna Gora blizu medalja

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 08. listopada 2022. - 18:14
Autor: 

Nastavljen je prestižni Europa Cup u Tivtu. Za razliku od prvog i drugog dana, vjetar je konačno bio naklonjen organizatorima i jedriličarima, pa su odjedrene po dvije regate u svim klasama – ILCA 7, ILCA 6, ILCA 4.
Uoči posljednjeg dana, dana koji će dati odgovor na pitanje – koji jedriličari i jedriličarke će stići do medalja i pobjedničkog postolja, na natjecanju koje je u rangu Europskog prvenstva, Ilija Marković iz Jedriličarskog kluba Delfin, koji je organizator trećeg spektakla kada je jedrenje u pitanju, drži lidersku poziciju u olimpijskoj klasi ILCA 7.
Milivoj Dukić, jedriličar iz Herceg Novog, koji je na kraju drugog dana, bio na drugom mjestu, sada je pao na peto. Iza Ilije Markovića, nalaze se Oskar Madonič iz Ukrajine i Dimitris Papadimitriju iz Grčke. Marković vodi u generalnom plasmanu, a naravno, vodi i u konkurenciji jedriličara do 21 godine, gdje već ima medalju u rukama.
Od ostalih jedriličara iz regije, Vicko Alfirević iz Hrvatske je šesti, Nikola Banjac iz Srbije osmi, a Marko Petković, također iz Srbije je na 11 mjestu.
U klasi ILCA 6, Semen Kaščina je uspioo da se probije na prvo mjesto, a drugu poziciju i srebrnu medalju u ovom momentu i dalje drži u rukama, Nikola Golubović, koji je kao i Ilija Marković, član Jedriličarskog kluba Delfin. Na trećem mjestu je Tedi Leonardelli iz Hrvatske.
Od ostalih jedriličara iz regije, Petra Mastelić iz Hrvatske je osma, Dorotea Spišić iz Hrvatske je deveta, Andrija Marković iz Crne Gore je na 10., Vasilije Kurbanović, takođe iz Crne Gore, na 11., a Luka Eraković iz Srbije je na 13. mjestu.
U klasi ILCA 4, Bohdan Ruhlin iz Ukrajine je trenutno na prvom mjestu, drugi je Ivan Atapin iz Ukrajine, a treći Semen Sokol, također iz Ukrajine.
Nađa Mihajlov iz Srbije je na peta, Grigor Petener iz Hrvatske šesti. Josif Tafra, Nika Fornazar i Vito Fili, svi iz Hrvatske, su raspoređeni od osmog do 10. mjesta. Pavle Musić iz Crne Gore je trenutno na 18. mjestu, a odmah iza njega su Andrija Drakulović, Spasoje Đuranović, Mia Palikuća, svi iz Crne Gore.
Pavle Dabić i Relja Milanović iz Srbije su na 22. i 23. mjestu, a Petar Klakor je na 24.
Europa Cup se završava u nedjelju, 9. 10., kada ćemo dobiti osvajače pobjedničkog postolja, kako u generalnom plasmanu, tako i u konkurenciji U21 i U19 u klasi ILCA 7, U21, U19 i U17 u klasi ILCA 6, odnosno U16 i U18 u klasi ILCA 4.

Foto: Duško Miljanić