Herceg Novi domaćin crnogorskog finala „City Games“

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 19. srpnja 2017. - 9:22
Autor: 

Popularne ljetne igre „City Games“ dolaze uskoro do vrhunca crnogorskog dijela ovogodišnje turneje -  velikog finala u Herceg Novom 27. 7., na bazenu na Škveru.

"Uživamo kad god smo u Crnoj Gori, ljudi jako dobro prihvataju igre i odazivaju se na takmičenje kako bi predstavljali svoje gradove. Vrijeme je da saznamo koja će od ekipa postati ovogodišnji prvak i predstavljati Crnu Goru u međunarodnom dijelu projekta," izjavio je autor projekta Miroslav Krzyk.

U ovoj manifestaciji, koju mnogi još uvijek pamte pod imenom „Jadranske igre“, sve je osmišljeno tako da zabavi natjecatelje  i publiku, ali i podsjeti na važnost bavljenja sportom, prijateljstva i timskog duha u nadmetanju.

 „Sve je to dobro poznato u Herceg Novom, gradu čija je ekipa već dvije godine zaredom ne samo nacionalni, već i međunarodni „City Games“ prvak. Nema sumnje da će domaće ekipe pokušati obraniti te titule. Za početak moraju da pobijede 27. jula na Škveru, na kojem će se naći rame uz rame s pobjednicima u Tivtu i Kotoru“, poručuju organizatori.

Posjetitelji mogu očekivati napete i zabavne discipline poput letećeg vaterpola, vodene alke i vesla, u kojima smijeha i adrenalina neće nedostajati.

Početak je u 19:30 sati, a ulaz je besplatan.

Organizaciju natjecanja u Herceg Novom podržali su Općina Herceg Novi i Turistička organizacija Herceg Novi, koji će kao i prethodnih godina surađivati s agencijom „Adria events“.

„City Games“ karavan tijekom ljetnih mjeseci obilazi Crnu Goru, Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju, a u međunarodnim polufinalima u Beogradu projektu se pridružuju i ekipe iz Italije, Njemačke, Poljske, Mađarske, Luksemburga, Češke i Nizozemske. U brojkama to je – oko 40 lokacija, 12 zemalja, 2000 natjecatelja, 70.000 posjetilaca i 10 milijuna gledalaca putem TV ekrana.

Više informacija potražite na službenoj stranici www.city-games.com.